TV TIP: Mulholland Drive

Vandaag | Canvas [België] | 20.40 uur | Mulholland drive

mulholland-drive

Vanavond staat er hersengymnastiek op het programma.Tenminste, ik vond het kijken naar Mulholland Drive hard werken (positief bedoeld).

Films van David Lynch (The King of Cult), zijn niet de makkelijkste films om naar te kijken. Je houdt ervan of je vindt het niks. Eén ding is zeker, na afloop heb je genoeg om over na te denken/praten. Zijn werk is vaak voor meerdere interpretaties vatbaar. Tijdens het kijken, vraag je jezelf herhaaldelijk af wat sommige scènes betekenen en waar dit allemaal toe leidt.

Puzzelen

Mulholland Drive is een film die je moet ervaren en niet moet worden uitgelegd. Tijdens het kijken krijg je allerlei puzzelstukjes in handen, maar is het daarmee ook mogelijk om de puzzel af te krijgen? Naast al dit gepuzzel kun je je hart ook ophalen aan zijn manier van filmen. Het wordt vaak omschreven als ‘van een stilistische schoonheid en een poging tot ’technische perfectie’. Kijken dus.

OW ja. Mocht je je afloop niet kunnen slapen, omdat je je afvraagt of je de film goed hebt ‘begrepen’, google dan maar even op Mulholland Drive explained.

geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

3 gedachtes over “TV TIP: Mulholland Drive

  1. Meesterwerk. Misschien wel de beste film van Lynch. Een aaneenschakeling van memorabele scènes. Soms angstaanjagend, zoals de scène met de man die de duistere verschijning uit zijn nachtmerrie tegenkomt. Soms erg grappig, zoals de auditie. Soms angstaanjagend en grappig tegelijk, zoals de koffiescène aan de vergadertafel met componist Angelo Badalamenti in een griezelige bijrol.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.