Onze TV TIP: Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis

Vandaag is onze TV TIP: Inside Llewyn Davis. Voor ons was dit een waar genot om naar te kijken toen deze in de bioscoop verscheen. Een film over de ‘reizende’ muzikant Llewyn (Oscar Isaac) die de eindjes aan elkaar moet knopen. Hij heeft dan ook geen vaste verblijfplaats. Resultaat is dat hij afhankelijk is van andere vrienden en bekenden om te overnachten. Het enige dat hem dierbaar is, is zijn gitaar. Want zonder gitaar ook geen geld.

Dat geld niet alles is, blijkt ook wel uit het verhaal. Llewyn doet er veel aan om publiciteit te krijgen, maar houdt hier wel een eigen mening op na. Commerciële muziek maken, is niet iets wat zijn voorkeur heeft. Mensen om hem heen breken vervolgens door en hij blijft zelf steeds maar weer in dezelfde bar spelen. Mooi moment in de film is wanneer op het einde Llewyn van het podium afstapt en naar een achterliggende steeg loopt om te roken. Terwijl hij wegloopt hoor je op de achtergrond Bob Dylan het fijne nummer Farewell zingen. En we weten allemaal hoe de carrière van Bob vervolgens is verlopen. Zo kan het dus ook!

Naast Oscar  Isaac spelen ook Carey Mulligan, John Goodman en Justin Timberlake mee in de door de gebroeders Coen geregisseerde film. Wij vinden het een heerlijke (en tikkeltje depressieve) film met een zeer bijpassende soundtrack.

Vrijdag 11 maart | 22.25 uur | NPO 3 | Inside Llewyn Davis

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIP: Inside Llewyn Davis

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.