TV TIP: Fish tank

Zaterdag| NPO 2 | 00.30 uur | Fish tank

fish-tank

Wat ons betreft is deze film een echte aanrader. Een echte Britse film die zich afspeelt in één van de zo kenmerkende grauwe achterstandwijken van Londen. De vrouwelijke hoofdrol van Mia Williams wordt vertolkt door Katie Jarvis. Niet iemand die – zoals het normaal gaat – auditie kwam doen, maar spontaan van de straat is geplukt. Een andere hoofdrolspeler is Michael Fassbender. Toch één van de meest overtuigende acteurs van dit moment.

Het verhaal gaat dus over Mia Williams, die graag danst. Ze kan er eigenlijk niets van, maar wordt gemotiveerd door het vriendje van haar moeder ( Michael Fassbender). De film is gewaagd, beklemmend en duikt de diepte in. Ondanks dat Katie Jarvis nog nooit geacteerd had, merk je daar niets van.

Leuk weetje vooraf: De film is chronologisch gemaakt en dat is uitzonderlijk. De acteur hebben de klus aangenomen zonder dat ze een script hebben gezien. Zij kregen steeds een week voor het spelen, de benodigde stukken van het script om zich in te lezen en te repeteren. Geen van de acteurs wist hoe hun karakterzich zou ontwikkelen gedurende de film.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.