Onze TV TIP: Frances Ha

Vandaag is onze TV TIP: Frances Ha. Een zwart-wit film die mij op één of andere manier erg op Annie Hall van Woody Allen doet lijken. Een film over een Frances, die van haar baan als danslerares rond probeert te komen in het oh zo dure New York. Ze verzint een hoop trucs om dit voor elkaar te krijgen.  De film is donker, zit vol met humor en de acteerprestaties zijn meer dan goed. Frances wordt gespeeld door Greta Gerwig, een voor mij vrij onbekende actrice, en de film is geregisseerd door Noah Baumbach (bekend van Greenberg).

Door de film in zwart-wit te vertonen, had ik het idee dat de film zich in de jaren 70 of 80 afspeelden. Dat was echter niet het geval, want het waren gewoon de jaren 00 waar het zich in afspeelde. Daarmee probeer ik eigenlijk te zeggen dat het daardoor voor mij een tijdloze film is, die je over 30 jaar nog steeds kunt kijken. Het onderwerp – overleven met weinig middelen – zal dan denk ik nog steeds actueel zijn.

© Marianne Lock
© Marianne Lock

Overigens heb ik thuis een door Marianne Lock getekende poster hangen. Op haar eigen manier verbeeldt zij in één poster waar de film over gaat. Ze heeft in het verleden meerdere van dit soort (en andere leuke) posters gemaakt, én verkoopt ze nog steeds.

Zaterdag 20 februari | 22.40 uur | CANVAS | Frances Ha

Share

Een gedachte over “Onze TV TIP: Frances Ha

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.