Onze TV TIPS: What Maisie Knew en Melancholia

What Maisie Knew en Melancholia

Ok, je hebt rare films en je hebt rare films. Melancholia van Lars van Trier is in ieder geval een rare film. De andere TV TIP, What Maisie Knew, is minder raar, maar in zekere zin wel triest. Dat is dan ook de verbindende factor – net als Alexander Skarsgård die in beide films speelt – met Melancholia, want naast raar is ook die film triest. Onze TV TIPS van vandaag zijn dan ook What Maisie Knew en Melancholia.

What Maisie Knew

Ons lijkt het erg pijnlijk voor een kind wanneer haar ouders gaan scheiden. Maisie overkomt dit helaas. Een fijne scheiding was het niet, want mama Susanne (Julianne Moore) en papa Beale (Alexander Skarsgård) maken er een vechtscheiding van. Ze doen er alles aan om alleen voor Maisie te kunnen zorgen. Ze doen er zelfs zoveel voor dat de nieuwe partners van Susanne en Beale zich afvragen of Maisie hier niet de dupe van wordt. En vinden zij hun partners nog wel leuk genoeg?

Dit jaar schreven wij al een klein stukje over deze film, in de post over New York. De film is overigens geregisseerd door twee personen: Scott McGehee en David Siegel. Scott en David zijn ook bekend van Uncertainty en The Deep End.

Zaterdag 3 september | 22.35 uur | CANVAS | What Maisie Knew

Melancholia

Er zijn vele rampenfilms waarin de wereld vergaat. Melancholia, is eigenlijk ook zo een film, maar dan zonder de sensatie. Deze film gaat over een bruiloft van Justine (Kirsten Dunst) en Michael (daar is hij weer, Alexander Skarsgård). Die bruiloft vieren ze dan weer bij de zus van Justine, Claire (Charlotte Gainsbourg). Langzamerhand wordt duidelijk dat de maan wel heel dichtbij komt en dat de wereld misschien wel vergaat. Niet het meest leuke moment natuurlijk, als je net gaat trouwen. De al depressieve Justine slaat vervolgens helemaal door, terwijl Claire er alles aan doet om vol te houden.

Deze rare, shoquerende maar toch intrigerende film is het kijken waard. al is het maar omdat hij van de hand van Lars von Trier komt. De man die geweldige films kan maken. Dogville, Dancer in the Dark en Nymphomaniac I en II heeft hij ook gemaakt. Dan weet je dus zeker dat de film een beetje gek is.

Zaterdag 3 september | 00.15 uur | NPO 2 | Melancholia

 

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.