Onze TV TIPS: Ventoux, Drive en Walk the Line

Ventoux, Drive en Walk The Line

Vanavond is het kerstavond mensen. Dat hoeven wij jullie niet uit te leggen natuurlijk. Dat is allemaal heel leuk, lekker en vooral gezellig, maar de avond biedt meer. Veel meer zelfs. Wij hebben namelijk drie TV TIPS, die allemaal het kijken waard zijn: Ventoux, Drive en Walk the Line. De eerste gaat over fietsende vrienden, de tweede over een stuntman die in de avonduurtjes een vluchtauto bestuurt bij overvallen en de laatste over de legendarische countryzanger Johnny Cash. We lichten ze toe voor het geval je meer wilt weten.

Ventoux

Een film die enigszins over wielrennen gaat en van Nederlandse komaf: Ventoux. Een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Bert Wagendorp. De film gaat over een vriendengroep die een goede vriend verliezen. Dit alles tijdens de afdaling van de bekende Mont Ventoux. Als ze 30 jaar later terugkeren naar de plek des onheils, worden oude wonden opengehaald en komen ze meer te weten over elkaar en wat er die dag is gebeurd. Als kijker zie je het verleden en het heden. Mooi in beeld gebracht!

De regisseuse van Ventoux is Nicole van Kilsdonk. Zij is veelal bekend van verschillende kinderfilms, maar ook van Onder Het Hart.

Zaterdag 24 december | 21.40 uur | NPO 3 | Ventoux

Drive

Ryan Gosling speelt in de Drive een stuntman die in de avonduren bij beunt als chauffeur voor criminelen. Daarnaast werkt hij ook in een garage om aan auto’s te sleutelen. Zijn baas (Bryan Cranston) regelt al het stuntwerk voor hem. Als hij vervolgens hopeloos verliefd wordt op zijn buurvrouw (Carey Mulligan) lijkt alles fout te lopen. Mede door de ex (Oscar Isaac) van de buurvrouw. Leuk weetje. Bij de achtervolgscènes zat Gosling zelf altijd achter het stuur. Wat is hij toch stoer hè?

Nicolas Winding Refn is de regisseur. De man die eerder dit jaar The Neon Demon uitbracht. Hij is ook bekend van Only God Forgives en Bronson.

Zaterdag 24 december | 22.00 uur | RTL 7 | Drive

Walk the Line

Dit is toch wel één van onze favoriete films over een muzikant: Walk the Line. Naast dat de mannelijke protagonist groot fan is van de muziek van Johnny Cash (over hem gaat de film), zijn de acteerprestaties van Joaquin Phoenix en Reese Witherspoone groots. Alle muziek in de film is door hen zelf ingezongen. Zijn er trouwens ook muzikanten die geen drugsverslaafde zijn geweest en niet bij het leven vreemdgaan?

De regisseur van Walk the Line is James Mangold, tevens regisseur van Girl, Interrupted en The Wolverine.

Zaterdag 24 december | 00.40 uur | NPO 3 | Walk the Line

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.