Onze TV TIPS: tien korte films, Tillsammans en Salmon Fishing in the Yemen

10 korte films, Tillsammans en Salmon Fishing in the Yemen

Vandaag vestigen wij een record. In totaal hebben we namelijk twaalf TV TIPS! Ja jullie lezen het goed. Maar ben maar niet bang, want tien van die films zijn korte films uit 2015, als afsluiting van het Nederlands Filmfestival. Onze TV TIPS van vanavond zijn dus tien korte films, Tillsammans en Salmon Fishing in the Yemen. Benieuwd waar de films over gaan?

De avond van de korte film: 2015

Heb je geen zin om een hele lange film te zien vanavond, dan is dit een optie. Kijk gewoon één of meerdere kortere films en bepaal zelf hoeveel je er kijkt. Lekker kort, dus ook goed te behappen. De Avond Van De Korte Film heet deze avond, waarin je de KORT!-films van 2015 kunt bekijken. Maar niet in slaap vallen hoor, want voordat je het weet zijn de films al afgelopen! De films die vanavond te zien zijn, zijn: Otto, Ballone di Cannone, Spoetnik, Crooked 180, Een Vrije Dag, Gips, Je Vriendin Koopt een Vis op de Markt, Lockbuster, Thanatos en Zwanger. Benieuwd waar ze over gaan? Klik maar.

Vrijdag 30 september | 22.05 uur | NPO 3 | De avond van de korte film

Tillsammans

Wat een titel: Tillsammans! Op zijn Engels is het Together, dan is het wat begrijpelijker dan de Zweedse titel! Het verhaal speelt zich af in de jaren 70, waar iedereen nog een vrij leventje leidde. Echte hippies leefde er toen nog, en geen hipsters zoals nu. Samen moest je het toen met elkaar doen. Maar was het ook echt zo gemoedelijk als ze ons nu voor doen komen? Elisabeth en haar kinderen werden in ieder geval in die wereld opgevangen. Vaak was het leuk, maar soms ook niet.

De regisseur is Lukas Moodysson, die dit soort taferelen van dichtbij meemaakte. dat hij films kan maken weten we wel, want Fucking Åmål komt van zijn hand. En die is goed, geloof ons maar. Dus deze vast ook wel!

Vrijdag 30 september | 23.35 uur | NPO 2 | Tillsammans

Salmon Fishing in the Yemen

Op zalm vissen in Yemen lijkt een onmogelijke opgave. Toch denken Alfred Jones (Ewan McGregor) en de Sjeik daar anders over. Zij gaan proberen dit toch mogelijk te maken. De assistente van de sjeik, Harriet (Emily Blunt), helpt Alfred! Maar of het ook gaat lukken is maar de vraag. en dan te bedenken dat de politieke relatie tussen Groot Brittannië en Yemen hiermee ook nog onder druk komt te staan. Als dat maar goed gaat!

Lasse Hallström is de regisseur van Salmon Fishing in the Yemen. Hij is zeker geen kleine meneer op filmgebied, aangezien hij ook Chocolat en What’s Eating Gilbert Grape heeft geregisserd!

Vrijdag 30 september | 23.35 uur | één | Salmon Fishing in the Yemen

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: tien korte films, Tillsammans en Salmon Fishing in the Yemen

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.