Onze TV TIPS: The Normal Heart en Lore

The Normal Heart en Lore

Twee TV TIPS vanavond, waarvan er één niet in de bioscoop is geweest, maar meer dan het kijken waard: The Normal Heart. Een film over het hiv virus. De andere film, Lore, is ook het kijken waard hoor, anders gaven wij hem natuurlijk niet als tip. die gaat dan weer over de tijd net na WO II. Onze TV TIPS voor vandaag zijn in ieder geval The Normal Heart en Lore.

The Normal Heart

The Normal Heart speelt zich af in New York in het begin van de jaren tachtig. In de homo-scene breekt de aidsepidemie uit en in die tijd was besmetting met het hiv virus, in 99 procent van de gevallen, dodelijk. De jonge schrijver Ned Weeks (Mark Ruffalo)  richt een actiegroep op, omdat hij als één van de eerste de ernst en omvang beseft van deze ziekte, die dan nog gay-cancer wordt genoemd. Er is weinig steun vanuit de gemeente en de regering, want niemand wil zich verbinden aan een ziekte die alleen onder homoseksuelen lijkt voor te komen. De actiegroep vecht voor onderzoek naar deze ziekte. Hij wordt uiteindelijke bijgestaan door de arts Emma Brookner (Julia Roberts), die op zoek gaat naar de achtergrond van deze onbekende ziekte. Gaan ze de strijd winnen?

Ryan Murphy is de regisseur van deze aangrijpende en confronterende film. Wij hebben het beide in ieder geval niet droog kunnen houden. Ryan is tevens de regisseur van de series Glee, American Horror Story en American Crime Story.

Wil je meer weten over deze film? De vrouwelijke protagonist schreef er al eens over! Klik hier maar als je meer wilt weten.

Vrijdag 2 december | 22.10 uur | CANVAS | The Normal Heart

Lore

Deze film is totaal niet te vergelijken met onze voorgaande tip, maar daarom niet minder indrukwekkend. Een Duitse film die zich afspeelt net na WO II. Een Duits meisje, Lore, moet met haar zusje en broertjes alleen zien te overleven in de bergachtige gebieden van Duitsland. De ouders zijn namelijk opgepakt door de geallieerden omdat ze bij de SS zaten. Dan komen ze een Joodse jongen tegen. In plaats van hem te haten, moet ze hem nu vertrouwen om te kunnen overleven.

Kate Shortland is de regisseuse van de Lore. Somersault is op dit moment haar enig film naast Lore. Maar niet getreurd, Berlin Syndrome wordt op dit moment geproduceerd. We gaan dus nog van haar horen.

Vrijdag 2 december | 22.55 uur | NPO 2 | Lore

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.