Onze TV TIPS: The King’s Speech en Omar

The King's Speech en Omar

Vandaag weer twee TV TIPs van onze hand: The King’s Speech en Omar. De eerste speelt zich af in het vroegere Engeland en de andere in het hedendaagse Palestina en Israël. Twee totaal verschillende werelden, net als de films.

The King’s Speech

Als je het mij vraagt de beste rol van Colin Firth ooit. Als koning hoor je te speechen als de beste en word je er tevens op afgerekend als je dat niet kunt. Dat is dan toch best wel lastig als je stottert en er een oorlog aankomt. Een ietwat rare logopedist moet het probleem verhelpen om een echte leider van de koning te maken.

Colin Firth is niet de enige die goed speelt. wat te denken van Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter. Zeer prettige acteurs om naar te kijken. Tom Hooper is de regisseur, ook bekend van The Danish Girl en Les Misérables.

Zaterdag 30 april | 21:20 uur | één | The king’s Speech

Omar

Hoewel de film uit 2013 komt, is Omar één van de betere films die ik dit jaar zag. In wat voor wereld leven wij als we nog steeds een muur moeten bouwen om oorlog te voorkomen? Dat een muur de liefde niet tegenhoudt, blijkt uit deze film.

Het Palestijns-Israëlisch conflict staat centraal. Omar steekt vaak de grens (in dit geval een hoge muur) over tussen beide landen. Op een gegeven moment gaat het mis en komt hij in een lastige situatie terecht. En dat alles omdat hij verliefd is. Dat liefde ook blind maakt, blijkt wel uit de film.

Hany Abu-Assad, de regisseur, won in 2013 de prijs voor beste film in Cannes en was ook nog eens genomineerd voor beste buitenlandse film.

Zaterdag 30 april | 23.20 uur | CANVAS | Omar

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: The King’s Speech en Omar

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.