Onze TV TIPS: The Ides of March en Gett, The Trial of Viviane Amsalem

TV TIPS

8 november lieve mensen, dan zijn de presidentsverkiezingen van Amerika. Wordt het Clinton of toch Trump? Eén van onze TV TIPS gaat in ieder geval over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Met name over het vieze spelletje dat daar voorafgaand aan wordt gespeeld. De andere TV TIP gaat over een rechtbankzaak tegen haar man en daarmee ook tegen het geloof. Onze TV TIPS van vandaag zijn The Ides of March en Gett, The Trial of Viviane Amsalem. Welke film kijken jullie?

Gett, The Trial of Viviane Amsalem

Deze Israëlische film is eigenlijk het derde deel van drie delen. To Take a Wife uit 2004 en 7 Days uit 2008 gingen aan Gett, The Trial of Viviane Amsalem vooraf. In dit deel staat Viviane Amselam terecht omdat ze van haar man wil scheiden. Dat is in een land als Israël nog niet zo makkelijk als gedacht, aangezien manlief dan ook moet instemmen. En dat doet hij niet! Een religieuze rechtbank moet uiteindelijk de beslissing nemen. Zal het haar lukken om eindelijk van haar man los te komen?

Ronit en Shlomi Elkabetz regisseerden de film gezamenlijk. To Take a Wife en 7 Days regisseerden ze ook al samen. Ronit speelt daarnaast ook de hoofdrolspeelster Viviane. Bezig bijtje!

Vrijdag 4 november | 22.55 uur | NPO 2 | Gett, The Trial of Viviane Amsalem

The Ides of March

Presidentskandidaten zijn vaak erg afhankelijk van een goede persvoorlichter. Stephen Meyers (Ryan Gosling) is zo een persvoorlichter, in dit geval voor Mike Morris (George Clooney). Wat wij vaak denken over de politiek, blijkt ook in dit geval waar te zijn. Corruptie, vriendjespolitiek en manipulatie is niet helemaal zoals Stephen iemand wil adviseren. Toch doet hij dat wel, maar al snel zijn de tegenstanders daar om het hem zo moeilijk mogelijk te maken.

Clooney, die ook de regisseur is van deze film, laat ons een kijkje nemen in de keuken van een presidentskandidaat. Dat doet hij zeer mooi, waarbij we natuurlijk nooit zullen weten of het waar is. Een intrigerende film die het kijken waard is. Clooney regisseerde overigens ook The Monuments Men en Confessions of a Dangerous Mind. Dat je het maar weet!

Vrijdag 4 november | 22.00 uur | CANVAS | The Ides of March

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: The Ides of March en Gett, The Trial of Viviane Amsalem

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.