Onze TV TIPS: Tao Jie en Incendies

Tao Jie en Incendies

Na gisteren een TV TIP-loze dage te hebben gehad, hebben we vandaag gelukkig weer twee TV TIPS. De ene speelt zich af in Hong Kong en de andere in het Midden-Oosten: Tao Jie en Incendies van Denis Villeneuve. Benieuwd waar de films over gaan? Lees dan lekker verder en maak je keuze! Tao Jie en Incendies zijn in ieder geval allebei de moeite waard, maar dat is logisch, anders geven wij ze niet als TV TIP.

Tao Jie

Zoals zo vaker het geval is, heeft deze Aziatische film een andere en wat meer pakkende werktitel gekregen: A Simple Life. Status is vaak erg belangrijk in de Aziatische samenleving. Toch trekt de filmproducent Roger daar niet zoveel van aan. zijn houdhoudster is namelijk ziek geworden en heeft hulp nodig. Hulp die hij haar uiteindelijk zal geven. Dus in plaats van dat zijn huishoudster alles bij hem draaiende houdt, is het nu hij die alles voor haar draaiende houdt. Mooi toch? Het is in ieder geval een prachtig een aandoenlijke film waar je best voor mag gaan zitten.

Ann Hui is de regisseuse van Tao Jie. Ann Hui is geen kleintje (haha) in de Aziatische cinema. Want jullie kennen Yi Ma de Hou Xian dai Sheng Huo, Nu Ren Shi Si en Huang Jin Shi Dai ook wel, toch?

Zaterdag 19 november | 23.30 uur | NPO 2 | Tao Jie

Incendies

De tweelingen Jeanne en Simon waren er van overtuigd dat hun vader al lang geleden overleden was. Wanneer hun moeder overlijdt, blijkt echter dat de vader helemaal niet overleden is. En dan komen ze er ook nog achter dat ze een broer hebben. Het moet niet gekker worden! Samen trekken ze naar het Midden-Oosten om antwoorden te vinden op hun vragen.

De regisseur van Incendies is Denis Villeneuve. De meeste kennen hem van de film Sicario, maar hij is ook bekend van Enemy en Arrival. Die laatste film draait nu in de bioscopen en schijnt het bezoeken waard te zijn!

Zaterdag 19 november | 23.50 uur | CANVAS | Incendies

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.