Onze TV TIPS: Sous le Sable en Gloria

Sous le Sable en Gloria

Oew, wat een heerlijke TV TIPS hebben we vandaag voor jullie. Twee films die als echte filmhuisfilms kunnen worden betiteld: Sous le Sable en Gloria. In beide films staat een vrouw van middelbare leeftijd centraal. Ze beginnen ongeveer gelijktijdig, rond de klok van 22.30 uur. Ga je voor de Franse of toch de Chileense film?

Sous le Sable

Charlotte Rampling speelt Marie in Sous le Sable. Een gelukkig getrouwde vrouw van middelbare leeftijd. Ze heeft eigenlijk alles wat ze maar wenst. Een mooie baan, een mooi leven, een mooie man en geen kinderen die toch alleen maar voor onrust zorgen. Als ze samen op vakantie gaan naar de zee, en haar man gaat zwemmen, komt hij alleen niet meer terug. Wat is er gebeurd? Is hij dood? Zo ja, is hij verdronken, of is het toch zelfmoord? Of is hij er gewoon vandoor? Moeilijke tijden dus voor Marie, die bij thuiskomst net doet alsof haar man nog leeft. Zou ze doordraaien?

Daar is hij weer: Francois Ozon. Wij waarderen die man wel. Gisteren kwam Potiche al op TV en vandaag dus Sous le Table. Ook Dans la Maison, Jeune & Jolie, Swimming Pool en 8 Femmes heeft hij geregisseerd.

Zaterdag 16 juli | 22.30 uur | CANVAS | Sous le Sable

Gloria

Ook in deze tragikomedie staat een vrouw van middelbare leeftijd centraal. Gloria (Paulina García) is vrijgezel en wil eigenlijk wel weer aan de man. Kinderen heeft ze al, maar de eenzaamheid overheerst. Een oplossing is er wel, want er bestaat zoiets als een discotheek voor mensen van middelbare leeftijd (ja echt waar!). In de disco ontmoet ze Rodolfo, waarmee ze een relatie krijgt. Haar eerder zo eenzame leven lijkt voorbij, maar is dat wel zo. Vindt ze het wel leuk genoeg met Rodolfo?

Sebastián Lelio is de regisseur. Nu kunnen wij ons voorstellen dat hij niet echt een belletje bij jullie doet rinkelen. Bij ons in ieder geval niet. Navidad en La Sagrada Familia zijn in ieder geval ook door hem geregisseerd.

Zaterdag 16 juli | 22.30 uur | NPO 2 | Gloria

Share

Een gedachte over “Onze TV TIPS: Sous le Sable en Gloria

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.