Onze TV TIPS: Shame en De Rouille et d’Os

Onze TV TIPS Shame en De Rouille et d'Os

Vandaag hebben wij weer twee TV TIPS voor jullie: Shame en De Rouille et d’Os. Twee films die je eigenlijk wel gezien moet hebben. En de favoriete acteur van de vrouwelijke protagonist doet mee in Shame (Michael Fassbender) en de favoriete actrice van de mannelijke protagonist in De Rouille et d’Os (Marion Cotillard). Topavondje dus voor ons!

Shame

Dat je het als seksverslaafde niet heel makkelijk hebt, bewijst Shame. Brandon (Fassbender) gaat steeds verder met seks en zoekt meer extremen op. Je ziet hem naarmate de film vordert ook steeds verder afglijden. Zijn zusje Sissy (Carey Mulligan) speelt ook een discutabele rol, waarbij je jezelf soms afvraagt of er in het verleden niet eens iets is gebeurd tussen de twee.

In de film zie je ook heel goed dat het steeds slechter met Brandon gaat. Niet alleen fysiek, maar ook de kleuren in de film spelen hier op in. Overigens ligt het onderwerp seks in Amerika nogal gevoelig, dus daar is geen filmposter met een man in een bed verschenen (zoals bij ons), maar alleen een leeg bed. Koekoek!

Hulde aan Steve McQueen, de regisseur van de film. Met titels als Hunger, Shame en 12 Years a Slave heeft hij zich inmiddels al meer dan bewezen!

Vrijdag 8 april | 21.05 uur | CANVAS | Shame

De Rouille et d’Os

Ook deze film is meer dan het kijken waard. Matthias Schoenaerts schittert naast Marion Cotillard in deze breekbare film. Twee acteurs die het momenteel toch wel meer dan goed doen in Hollywood!

Een Belgisch/Franse film over Stéphanie (Cotillard) die haar beide onderbenen verliest bij een ongelukkig ongeval met een orka.Dat klinkt raar, ik weet het. Maar even ter informatie: ze was een orka-dresseur. Haar leven verandert van de één op de andere dag en haar werk kan ze daardoor niet meer normaal uitoefenen. Noodgedwongen wordt ze daarom de manager van een Ali, (Schoenaerts), die straatvechter is. Hij heeft er alles voor over om Stéphanie haar leven weer op de rails te krijgen, waarbij hij ook nog moet zorgen voor zijn 5-jarige zoontje.

Een indrukwekkende film en goede acteerprestaties, waarbij ook de special effects niet mis zijn. Jacques Audiard, onder andere bekend van Un prophète, is de regisseur.

Vrijdag 8 april | 23.20 uur | NPO2 | De Rouille et d’Os

Share

3 gedachtes over “Onze TV TIPS: Shame en De Rouille et d’Os

  1. Shame vind ik een fantastische film maar De Rouille et d’Os heb ik moeten missen. Die ga ik één dezer dagen even terug kijken.

    In plaats daarvan heb ik gisteren het ijzersterke Timbuktu gekeken.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.