Onze TV TIPS: Schneider vs. Bax, Notes on a Scandal en Le Havre

Schneider vs Bax, Notes on a Scandal en Le Havre

Drie TIPS vandaag: Schneider vs. Bax, Notes on a Scandal en Le Havre. Oké je mag weer adem halen. De eerste is een Nederlands western-achtige film, de tweede een Britse dramafilm en de derde een tragikomedie uit Frankrijk. Wij leggen je uit waar ze allemaal over gaan, zodat je je keuze kunt maken. Veel kijkplezier alvast.

Schneider vs. Bax

In Schneider vs. Bax gaat het over twee huurmoordenaars die de opdracht hebben gekregen om elkaar te vermoorden. Ze weten dit niet van elkaar en als blijkt dat ze dezelfde opdrachtgever hebben, zijn de poppen helemaal aan het dansen. Bax, die ook schrijver is, krijgt vervolgens allemaal mensen langs op zijn verlaten woning waardoor de missie voor Schneider nog moeilijke wordt. En die zit daar niet op te wachten, aangezien zijn vrouw en kinderen thuis een verjaardagsfeest organiseren.

Alex van Warmerdam is de regisseur van deze humoristische film die lekker wegkijkt. Je kunt hem ook kennen van Borgman, Ober en Abel. In Schneider vs. Bax speelt Alex zelf de drol van Bax.

Vrijdag 9 december | 22.00 uur | NPO 3 | Schneider vs. Bax

Notes on a Scandal

Barabara (Judith Dench) is een lerares op leeftijd die ook eenzaam is. Sheba (Cate Blanchett) is een jongere lerares die ze wel bewondert. Ze wil een vriendschap met haar opbouwen. Als Barbara ontdekt dat Sheba een geheim heeft, gebruikt ze dat tegen sheba. Hoe zal dit eindigen?

De film is geregisseerd door Richard Eyre. Iris, The Other Man en Stage Beauty heeft hij ook geregisseerd.

Vrijdag 9 december | 22.10 uur | CANVAS | Notes on a Scandal

Le Havre

Onze laatste TV TIP van vandaag is niet de minste: Le Havre. Marcel is een schoenpoetser die een normaal leven heeft in Le Havre. Tot dat hij op een dag een Afrikaanse vluchteling ontmoet. Naast dat zijn vrouw ziek wordt, gaat hij ook nog eens zorgen dat de jongen niet in de handen van de politie valt. Zal hij alle zorgtaken goed kunnen verzorgen?

Aki Kaurismäki is de Finse regisseur van deze film. Hij is ook verantwoordelijk voor A Man Without a Past en I Hired a Contract Killer.

Vrijdag 9 december | 22.55 uur | NPO 2 | Le Havre

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.