Onze TV TIPS: Pride, Les Géants en Take Shelter

Pride, Les Géants en Take Shelter

Na gisteren ook vandaag weer drie TV TIPS: Pride, Les Géants en Take Shelter. Persoonlijk vinden wij de TIPS van vandaag beter, maar dat is een kwestie van smaak. Een Britse, een Belgische en een Amerikaanse film. Heb je zin in humor, drama of ga je meer voor een soort van rampenfilm? Het kan alle drie. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Pride

Engelse humor van de bovenste plank. Een op waarheid gebaseerd verhaal over homo’s en mijnwerkers. Wedden dat je nu al moet lachen? In 1984 was er de Britse mijnstaking. De gezinnen van de mijnwerkers hadden het zwaar en een groep homoseksuele activisten besluit geld voor deze gezinnen in te zamelen. Dat alles niet van een leien dakje gaat spreekt voor zich met deze twee totaal verschillende gemeenschappen. Uiteindelijk resulteert dit toch in een bijzondere samenwerking. Al benieuwd?

De regisseur van Pride is Matthew Warchus. Hij maakt niet veel films, want hij heeft er pas twee achter zijn naam staan. Pride dus, uit 2014 en Simpatico uit 1999. Nu maar hopen dat we niet nog een keer 15 jaar hoeven te wachten!

Zaterdag 10 december | 22.40 uur | NPO 3 | Pride

Les Géants

Onze Belgische vrienden weten wel wat film maken betekent. Les Géants is ook één van die Belgische pareltjes. Niet alleen vanwege het verhaal, maar ook vanwege de Belgische en Luxemburgse Ardennen en de muziek van The Bony King of Nowhere. De tieners Zak en Seth moeten het zonder hun ouders zien te overleven tijdens de zomervakantie. Ze verblijven in het oude huis van opa, die al overleden is. Als ze in aanraking komen met een drugsverslaafde beginnen de problemen.

Bouli Lanners is de regisseur. Hij is naast regisseur ook acteur. Als regisseur kun je hem in ieder geval ook kennen van Les Premiers les Derniers.

Zaterdag 10 december | 23.25 uur | NPO 2 | Les Géants

Take Shelter

Deze film gaat niet alleen over het bouwen van een stormkelder. Het gaat eigenlijk over een beetje gek worden. Hoewel een storm op komst is en een goede schuilmogelijkheid gewenst is, gebeurt er meer in het leven van Curtis (Michael Shannon). Zijn hond valt hem plotseling aan en zijn vrouw (Jessica Chastain) kijkt hem ook al met een rare blik aan. Zou er iets gaan gebeuren óf wordt Curtis gewoon gek?

De regisseur is Ben Nichols. Hij is ook verantwoordelijk voor Mud, Midnight Special en Hellion.

Zaterdag 10 december | 23.55 uur | CANVAS | Take Shelter

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.