Onze TV TIPS: Potiche en Another Year

Potiche en Another Year

Eerlijk is eerlijk, onze TV TIPs van gisteren waren veel beter. Dat neemt niet weg dat onze TV TIPS van vandaag ook de moeite waard zijn om te kijken: Potiche en Another Year. Een Engelse en een Franse. Waar ze over gaan?

Potiche

Onze eerste TV TIP van vandaag is het humoristische Potiche. Deze Franse film speelt zich af aan het einde van de jaren 70. Suzanne (Catherine Deneuve) is de vrouw van de rijke Robert. Robert is alleen niet zo een gezellige man, niet op zijn werk en thuis ook niet: wat hij zegt, moet gebeuren. Als hij een hartaanval krijgt en zijn personeel gaat staken, gaan er dingen veranderen. Ze gaat samen met de vakbondleider Maurice (Gérard Depardieu) de zaak van haar man runnen. Als dat maar goed gaat!

De regisseur van deze film kunnen wij wel waarderen: Francois Ozon. Ook Dans la Maison, Jeune & Jolie, Swimming Pool en 8 Femmes heeft hij geregisseerd.

Zaterdag 27 augustus | 22.45 uur | CANVAS | Potiche

Another Year

Onze tweede TV TIP is iets anders: Another Year. Sommige mensen hebben het heel goed in het leven. Als wij naar onszelf kijken hebben wij niets te klagen, zeker niet. Ook Gerri en haar man Tom hebben niets te klagen. Ze wonen in een buitenwijk van Londen en beseffen zich maar al te goed dat er mensen zijn die het minder goed hebben. Een collega van Gerri bijvoorbeeld, Mary. die heeft een liefdesleven wat niet echt succesvol is te noemen. Haar leven bestaat voornamelijk uit wijn en haar auto. Is daar iets mis mee dan? Overigens is de film verdeeld over vier seizoenen. Hij is humoristisch, maar zeer zeker ook serieus.

Mike Leigh is de regisseur. Geen kleine man, want heeft al een keer een Gouden Palm gewonnen in Cannes, voor de film Secrets and Lies. Daarnaast kun je hem ook kennen van Happy-Go-Lucky en Mr. Turner, een film die iets bekender is bij het grotere publiek.

Zaterdag 27 augustus | 00.05 uur | NPO 2 | Another Year

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.