Onze TV TIPS: No Country for Old Men en Disconnect

No Country for Old Men en Disconnect

Vandaag twee TV TIPS. Een kneiterharde en gewelddadige film en een film die ietsjes minder gewelddadig is: No Country for Old Men en Disconnect. Die laatste tip gaat over het huidige digitale tijdperk en hoe daar aan te kunnen ontsnappen. Dan kunnen ze het beste in Texas gaan wonen, want No Country for Old Men speelt zich daar af, zonder social media. Jullie willen vast wel iets meer weten over deze TV TIPS, toch?

No Country for Old Men

Zoals gezegd, is dit een kneiterharde en gewelddadige film. Javier Bardem speelt Chigurh, een huurmoordenaar. Hij is ingehuurd door een paar criminelen om gestolen geld terug te krijgen van Llewelyn Moss (Josh Brolin). Dat dit niet zomaar lukt, blijkt wel uit de film. Dat Chigurh ook geen geweld schuwt blijkt ook. Iedereen die niet meewerkt moet wijken, zodat hij zijn doel kan bereiken. Sherrif Bell (Tommy Lee Jones) is er dan weer om Chigurgh op te pakken. Een echt kat en muisspel dus, waarbij iedereen het zo een beetje op elkaar heeft gemunt. Wie zal zijn zin krijgen?

Deze Oscar winnende film is geregisseerd door de gebroeders Coen, een alom bejubeld regisseursduo. Films als The Big Lebowski, Inside Llewyn Davis, Fargo, True Grit en O Brother, Where Art Thou? zijn ook wel films om over naar huis te schrijven.

Vrijdag 21 oktober | 22.00 uur | RTL 8 | No country for Old Men

Disconnect

Wij hebben wel regelmatig zoiets dat we denken dat we teveel leven in het digitale tijdperk. Kennen we niet meer mensen via social media dan gewoon in het echt? Disconnect is een film die gaat over verschillende verhaallijnen met één gemene deler: verbinding! Geen verbinding via social media, maar in het echt. De hamvraag is dan ook hoe het kan dat we zoveel van elkaar weten, maar toch ook weer niet! De personages (waaronder Alexander Skarsgård en Jason Bateman) zoeken in deze film ieder naar een antwoord op die vraag, waarbij gebeurtenissen uit het verleden een belangrijke rol spelen. Max Richter verzorgt overigens de muziek bij de film. Mooi hoor!

Disconnect is geregisseerd door Henry Alex Rubin. Ook zijn enige film tot nu toe, al komt er een nieuwe film aan: Friday! Wanneer? Dat is nog onbekend, maar waarschijnlijk op een vrijdag!

Vrijdag 21 oktober | 22.00 uur | CANVAS | Disconnect

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: No Country for Old Men en Disconnect

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.