Onze TV TIPS: My Week With Marilyn en A Separation

My Week With Marilyn en A Separation

Vandaag twee TV TIPS voor jullie: My Week With Marilyn en A Separation. Heel logischerwijs gaat de eerste over Marilyn Monroe en de tweede over hoe moeilijk het kan zijn om als vrouw in Iran te leven. De eerste begint om 22.00 uur en de andere om 22.55 uur. Aan jullie de keuze welke je wilt zien. Al gekozen? Nee, misschien kunnen we jullie keuze wat gemakkelijker maken.

My Week With Marilyn

Er zullen niet veel mannen zijn die nee zouden tegen tegen een week doorbrengen met Marilyn Monroe. In 1956 overkomt het Colin Clark en hij schrijft er 40 jaar later een boek over: My week with Marilyn. Hij werkt als 3e assistent op de set van The prince and the showgirl, de film waarin Marilyn Monroe en Sir Laurence Olivier de hoofdrollen vertolken.

Marilyn is voor het eerst in Engeland, samen met haar man, de schrijver Arthur Miller. Deze vertrekt op een gegeven moment weer naar Amerika. Verlegen Colin neemt het op zich om haar te vergezellen in en rond Londen. Ze blijken een intense connectie te hebben en Colin blijkt een baken te zijn in de woelige zee waar de beroemde filmster zich aan vastklampt.

Michelle Williams zet een prachtige Marilyn neer en Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Colin Clark. Alleen daarom al is de film het kijken waard. Simon Curtis is overigens de regisseur, ook bekend van Woman in Gold.

Vrijdag 27 mei | 22:00 uur | NPO 3 | My Week With Marilyn

A Separation

Scheiden gaat in Iran niet zo gemakkelijk als bij ons in Nederland. De man wordt daar op een voetstuk geplaatst en vrouwen hebben dat vaak maar te accepteren. Wanneer Nader en Simin besluiten om dus te gaan scheiden, gebeurt er veel in hun leven. Nader moet voor zijn demente vader gaan zorgen en huurt hier een Iraanse zwangere vrouw voor in. Haar man weet echter van niets. Klassenverschillen worden duidelijk in beeld gebracht.

Asghar Farhadi is de regisseur en Peyman Moaadi en Leila Hatami nemen de hoofdrollen op zich. Bij ons zijn ze onbekend, maar in Iran zijn het grootheden. Los daarvan is dit gewoon een hele goede film, die het kijken meer dan waard is.

Vrijdag 27 mei | 22:55 uur | NPO 2 | A Separation

Hebben jullie nu een keuze kunnen maken tussen My Week With Marilyn en A Separation? Zo ja, welke?

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: My Week With Marilyn en A Separation

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.