Onze TV TIPS: Midnight in Paris en Oslo, 31 August

Onze TV TIP: Midnight in Paris en Oslo, 31. August

Twee TV tips weer vandaag: Midnight in Paris en Oslo, 31 August. Midnight in Paris is een typische Woody Allen-film en Oslo, 31 August gaat over de verslaafde Anders. Parijs en Oslo, twee Europese hoofdsteden dus. Dat is dan ook de enige link tussen beide films. Ben je toch benieuwd waar ze over gaan?

Midnight in Paris

Gil (Owen Wilsion) is een schrijver en soapschrijver die eigenlijk niet meer zo veel inspiratie heeft. Op de één of andere manier belandt hij in de jaren 20 in Parijs. Hier ontmoet hij de grote der aarde ontmoet als het gaat om kunstenaars en schrijvers. Elke nacht weer komt hij terug, zonder dat zijn vriendin hier iets van te weten komt. Maar waren die gouden tijden wel zo goed als dat hij zelf denkt? En wil hij nog wel terug naar het heden?

Zoals gezegd is Woody Allen de regisseur. Het aantal films dat op zijn naam staat is bijna oneindig. Annie Hall, Hannah and her Sisters, Manhattan, Blue Jasmine, Magic in The Moonlight, Irrational Man, Café Society en ga zo maar door, zijn allemaal door hem geregisseerd.

Vrijdag 14 oktober | 22.05 uur | CANVAS | Midnight in Paris

Oslo, 31. August

Anders was verslaafd. Met de nadruk op was, want hij gaat de weide wereld weer in. Richting Oslo wel te verstaan, want daar maakt hij kans op een baan. Maar eenmaal daar aangekomen gaat hij niet solliciteren, maar oude bekenden opzoeken. Dit alles om zijn fouten uit het verleden te bespreken en zijn excuses aan te bieden. Is het te laat of krijgt hij nog een kans?

De regisseur van Oslo, 31 August is Joachim Trier (geen familie van). Joachim is een jonge regisseur die naast deze film ook Reprise en Louder Than Bombs heeft geregisseerd. Geen kattenpis dus! Een zak chips erbij en kijken maar!

Vrijdag 14 oktober | 23.50 uur | NPO 2 | Oslo, 31 August

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIPS: Midnight in Paris en Oslo, 31 August

  1. ‘Midnight in Paris’ zag ik in de bioscoop en ik vond die film wondermooi. Owen Wilson is perfect gecast als alter ego van Woody Allen. Een aanradertje 🙂

  2. Goede tips, allebei de films zijn erg goed. Volgens mij is Midnight in Paris ook beschikbaar via Netflix en Ziggo Prime, dus als er moet worden gekozen maakt dat het een stuk makkerlijker 😉

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.