Onze TV TIPS: Michiel de Ruyter en The Hundred-Foot Journey

Michiel de Ruyter en The Hundred-Foot Journey

Vandaag, Tweede Kerstdag, één TV TIP over onze Nederlandse geschiedenis en één TV TIP die over eten gaat en zich in Frankrijk afspeelt: Michiel de Ruyter en The Hundred-Foot Journey. Die laatste zag de mannelijke protagonist pas voor het eerst dit jaar, maar was zeer verrast. Wat een geweldige feelgood film.

Michiel de Ruyter

Hier schijnt een 12+ versie en een 16+ versie van te zijn. Vanavond draait in ieder geval de 12+ versie op TV. Althans, dat gokken wij, aangezien de film al om 20.20 uur begint. Wie kent Michiel de Ruyter niet? De Nederlandse bevelhebber die met al zijn vloten ten strijde trok om gevechten met de Engelsen uit te vechten. Op zee uiteraard. Politieke spelletjes bestonden in de 17e eeuw ook al. die blijven dan ook niet onderbelicht in deze film. Want hoewel Michiel voor vele een held is, wordt/werd daar niet altijd zo over gedacht.

Roel Reiné is de regisseur van deze spetterende film. Daar staat hij ook wel bekend om, want andere films die hij heeft geregisseerd zitten ook bomvol spanning en sensatie. de Death Race trilogie is daar een goed voorbeeld van.

Maandag 26 december | 20.20 uur | NPO 1 | Michiel de Ruyter

The Hundred-Foot Journey

Zoals gezegd heeft deze film ons erg verrast, op een positieve manier. Dit is echt zo een film waarvan je een speciaal gevoel in je buik krijgt. Een beetje kriebeltjes, maar op zo een manier dat het fijne kriebeltjes zijn. Een Indiase familie wordt uit hun eigen restaurant verdreven in India. Ze willen hun leven opnieuw oppakken in Zuid-Frankrijk door in het kleine plaatsje Saint-Antonin-Noble-Val een nieuw restaurant te openen. Geen probleem zou je denken. Wel dus. Tegenover het nieuw te openen restaurant zit namelijk een één sterren restaurant dat wordt geleid door de pittige Madame Mallory (Hellen Mirren). Zij heeft de ambitie om nog meer sterren te vergaren en een Indiaas restaurant aan de overkant van de straat maakt dat volgens haar onmogelijk. Je kunt daar overigens ook mooi lopen. Vera Wandelt schreef daar al eens over.

Laat dit soort films maar over aan Lasse Hallström. Chocolat, What’s Eating Gilbert Grape en Salmon Fishing in the Yemen zijn ook films die op zijn naam staan.

Maandag 26 december | 20.30 uur | RTL 4 | The Hundred-Foot Journey

Share

Een gedachte over “Onze TV TIPS: Michiel de Ruyter en The Hundred-Foot Journey

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.