Onze TV TIPS: Memoirs of a Geisha en Take This Waltz

Take This Waltz en Memoirs of a Geisha

Vandaag weer twee verse TV TIPS van onze hand: Memoirs of a Geisha en Take This Waltz. Dus ga je vanavond op de Japanse tour, of kies je toch voor een Amerikaanse film? Aan jullie de keuze! Beide zijn in ieder geval te zien op schappelijke tijden.

Memoirs of a Geisha

Chiyo is een jong meisje, die samen met haar zus wordt verkocht als dienstmeisje onder de leiding van een geisha. Wij vragen ons toch af hoe zoiets gaat? Via marktplaats of zo, of toch ergens op een hoek van de straat? Maar goed, Chiyo komt in een huis terecht waar ze moet knokken voor haar plek, want er is veel concurrentie. Als een andere geisha haar vervolgens gaat opleiden tot geisha, doet Chiyo er alles aan om de beste te worden. Dit verreist echter wel heel veel van haar. Zou het haar lukken om de beste te worden?

Hoewel wij zeiden dat Memoirs of a Geisha het een Japanse film is, is dat het eigenlijk niet. De film is namelijk geregisseerd door een Amerikaan (Bob Marshall) en ook grotendeels in Amerika opgenomen. Bob regisseerde ook de kaskrakers Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Chicago en Into the Woods.

Vrijdag 17 juni | 21.05 uur | CANVAS | Memoirs of a Geisha

Take This Waltz

Je zal maar heel gelukkig zijn met zijn tweeën en vervolgens krijg je een nieuwe buurman waar je vrouw hopeloos verliefd op wordt. Ik zou haar dan vervolgens niet al te veel om laten gaan met die buurman denk ik. In deze film laat Lou (Seth Rogen) zijn vrouw (Michelle Williams) dat juist wel toe. Dit alles om uit te zoeken of die buurman nou echt zo leuk is als dat ze denkt. Zal ze bij Lou blijven of toch voor die leuke buurman kiezen?

Sarah Polley is de regisseuse van de Take This Waltz, een 37 jarige vrouw die een beetje van het toneel te lijkt verdwenen. Althans, haar laatste film (wat ook Take This Waltz is) kwam uit in 2010. Dat is toch al wel een tijdje geleden voor zo een jonge regisseuse. Overige films van haar doen ook geen belletje rinkelen.

Vrijdag 17 juni | 21.25 uur | NPO 3 | Take This Waltz

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.