Onze TV TIPS: Manhattan en Das Letzte Schweigen

Manhattan en Das Letzte SchweigenNet als gisteren hebben we ook vandaag weer een Woody Allen films als TV TIP. Daarnaast nog een Duitse film die meer dan het kijken waard is. Onze TV TIPS van vandaag zijn: Manhattan en Das Letzte Schweigen.

Manhattan

Woody Allen is gek op New York. Veel van zijn films worden daar opgenomen. Logisch dat Manhattan daar ook is opgenomen natuurlijk. Het is ook al wel een oudje, want de film komt uit 1979, toen was de mannelijke protagonist nog niet eens geboren. Ze hadden toen al lang kleurenfilms, maar deze is in zwart wit geschoten!

Woody houdt wel van jongere vrouwen. In het echte leven is zijn partner veel jonger, net als in deze film. Isaac is 42 en krijgt een relatie met de 17-jarige Tracy. Zijn ex (Meryl Streep) is hem nog niet echt vergeten, getuige het boek dat ze aan het schrijven is over hun relatie. Als het Isaac allemaal een beetje teveel wordt, ontmoet hij Mary (Diane Kaeton), de minnares van zijn beste vriend. Weet Isaac überhaupt wel wat hij wil?

Zoals gezegd is Woody Allen de regisseur. Het aantal films dat op zijn naam staat is bijna oneindig. Annie Hall, Hannah and her Sisters, Midnight in Paris, Blue Jasmine, Magic in The Moonlight en ga zo maar door, zijn allemaal door hem geregisseerd.

Zaterdag 23 juli | 22.35 uur | NPO 2 | Manhattan

Das Letzte Schweigen

Stel je voor dat je dochter van 13 ineens vermist is. Op dezelfde plaats waar 23 jaar eerder een meisje is vermoord. Dan denken wij dat je als ouders spontaan een hartverzakking krijgt. De ouders van Sinikka overkomt dit dus. Daarnaast zorgt deze verdwijning er ook voor dat de moeder van het 23 jaar geleden vermoorde meisje weer wordt geconfronteerd met het verleden. Erg pijnlijk. zouden ze de 13 jarige Sinikka terugvinden?

Baran bo Odar is de regisseur van deze spannende Duitse film. Unter der Sonne en Who Am I – Kein System ist Sicher zijn ook door hem geregisseerd.

Zaterdag 23 juli | 22.35 uur | CANVAS | Das Letzte Schweigen

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.