Onze TV TIPS: Locke en Eisenstein in Guanajuato

TV TIPS

Twee verse TV TIPS vanavond. Oftewel, twee films die allebei nog (volgens ons) niet op TV zijn geweest: Locke en Eisenstein in Guanajuato. Wij hebben er pas één van gezien, want soms moet je gewoon keuzes maken. Locke zagen wij al dus onze keuze is al gemaakt. Welke film ga jij kijken of opnemen?

Locke

Een film die zich alleen maar in één auto afspeelt. Dat kan toch niet leuk zijn? Jawel hoor. Locke is namelijk een film die zeer boeiend is om naar te kijken. Tom Hardy speelt Ivan Locke, een bouwmanager die een verkeerde keus gemaakt lijkt te hebben. Vanaf zijn werk is hij namelijk op weg naar het ziekenhuis. Waarom dat is kom je achter tijdens de autorit, mede door de vele telefoontjes die hij pleegt. Ook moet hij keuzes maken in het leven, want hij kan niet iedereen tevreden houden. De normaal zo gestructureerde Ivan is in ieder geval de controle op zijn leven langzaam aan het verliezen. Hoe zal zijn autorit aflopen?

Steven Knight is de regisseur van Locke. Je kunt hem ook kennen van Eastern Promises, Pawn Sacrifice en Dirty Pretty Things.

Vrijdag 11 november | 22.00 uur | CANVAS | Locke

Eisenstein in Guanajuato

Deze film kennen wij dus niet, maar zagen we als trailer regelmatig voorbij komen in de bioscoop. Waarom we er dan niet zijn geweest? Zoals gezegd moet je soms keuzes maken in het leven en op dat moment kozen wij voor een andere film. Des te mooier is het dat we hem nu alsnog kunnen bekijken.

We zitten in het jaar 1931. De Russische filmmaker Eisenstein reist naar Mexico om daar zijn film af te ronden. Met die film wil hij doorbreken in Hollywood, iets wat hem eerder niet lukte. Als hij in Mexico is reist hij af naar Guanajuato, waar Palomino hem begeleidt. Van het één komt het ander en op zijn 33e wordt Eisenstein dan eindelijk ontmaagd. Een wereld gaat voor hem open!

De regisseur van deze film is Peter Greenaway. Dat is een man die al lang meegaat. Drowning by Numbers en The Pillow Book kun je ook kennen van hem. Daarnaast staat er al een vervolg op het programma van deze film, namelijk Eisenstein in Hollywood.

Vrijdag 11 november | 22.55 uur | NPO 2 | Eisenstein in Guanajuato

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: Locke en Eisenstein in Guanajuato

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.