Onze TV TIPS: La Vita è Bella en A L’Origine

La Vita è Bella en A L'Origine

Vandaag hebben we een Italiaanse klassieker en een Franse waargebeurde thriller als TV TIPS: La Vita è Bella en A L’Origine. Laten we eerlijk zijn, La Vita è Bella is toch wel echt een pareltje. Je moet er bij huilen, maar zeker ook lachten. Bij A L’Origine is dat niet het geval, maar spannend is hij zeker. Wil je weten waar ze over gaan?

La Vita è Bella

Ondanks het zware onderwerp – het verhaal speelt zich af in een concentratiekamp – is La Vita è Bella toch voorzien van de nodige dosis humor. Vader Guido belooft zijn zoontje Giosué dat hij een tank wint, zolang hij maar voldoende punten bij elkaar sprokkelt. Om aan deze punten te komen moet hij goed naar zijn vader luisteren. Maar hoe zorg je ervoor dat de Nazi’s niet achter jouw spelletje met je zoontje komen? En hoe zorg je ervoor dat je zoontje niet het idee heeft dat hij überhaupt in een concentratiekamp zit? En zouden ze vrouwlief en mama nog wel terug gaan zien? Allemaal vragen die beantwoord gaan worden.

Robberto Beningi is naast acteur (hij speelt Guido) ook de regisseur van deze film. Hij won er zelfs twee Oscars mee. Eén voor beste regisseur en één voor – je raadt het al – beste acteur. Naast La Vita è Bella regisseerde hij ook Pinocchio en La Tigre e la Neve.

Vrijdag 9 september | 22.35 uur | RTL 8 | La Vita è Bella

A L’Origine

Paul (François Cluzet: bekend van Intouchables en Les Petits Mouchoirs) is een bezig baasje. Niet zozeer dat dat legaal is, maar hij verdient er genoeg geld voor om rond te komen. Als Paul op een gegeven moment op een stuk snelweg stuit die nooit is afgerond, grijpt hij de kans aan om dit wel te doen. De omwonenden vinden dit geweldig, want op deze manier kunnen zij andere delen van het land beter bereiken. Milieuactivisten zijn er dan weer niet blij mee. Hoe verder Paul gaat, hoe dieper hij in de problemen komt, vooral omdat iedereen hem vertrouwt. Hoe loopt dit af?

Xavier Giannoli is de regisseur van A L’Origine. Daarnaast regisseerde hij onder andere ook Marguerite en Superstar.

Vrijdag 9 september | 23.40 uur | NPO 2 | A L’Origine

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.