Onze TV TIPS: La Grande Bellezza en Vochtige Streken

Vandaag zijn onze TV TIPS:  La Grande Bellezza en Vochtige Streken. Een Italiaanse film en een film waarvan de titel al meer dan genoeg zegt.

La Grande Bellezza

La Grande Bellezza heeft in 2014 een Oscar gewonnen voor beste buitenlandse film. Wij vinden het een beetje een ‘overrated’ film, maar ook de bezoekers van Cineville vonden het in 2013 de beste film van het jaar. Ja, wie zijn wij dan om tegen te spreken dat het geen goede film is? De regisseur is Paolo Sorrentino. In 2015 is van hem ook nog het mooie Youth in de bioscoop verschenen. Daar waren we iets enthousiaster over.

De ietwat oudere man Jep, die het niet slecht heeft in het leven, recenseert kunst. Hijzelf heeft één keer een boek uitgebracht en daarna nooit meer iets geschreven, maar durft wel kritisch te zijn op werk van andere. Maar dat is niet waar het in de film om gaat. Het gaat eigenlijk meer over zijn levensstijl. Een man die vele feestjes afgaat in Rome en zich daar meer dan goed weet te vermaken. Heeft hij alles uit zijn leven gehaald wat er in zit, of vindt hij het wel prima zo?

Vrijdag 5 februari | 21.05 uur | CANVAS | La Grande Bellezza

Vochtige Streken

Onze tweede TV TIP van vandaag is de Duitse film Vochtige Streken. Zoals gezegd, doet de naam al enigszins vermoeden dat het over een gebied gaat in het lichaam waar het weleens vochtig is. Mogen jullie raden waar dat is. De films is overigens gebaseerd op de gelijknamige bestseller (op zijn Duits Feuchtgebiete).

Helen is een meisje van 18 jaar en experimenteert veel. Dus ook met haar intieme delen in combinatie met groenten!!! Als kijker verbaas je jezelf telkens weer wat voor streken (woordgrapje) ze uithaalt met haar vochtige streken. Helen schaamt zich nergens voor en dat blijkt ook wanneer ze in het ziekenhuis belandt. Een lekkere luchtige film die op een vrijdagavond lekker wegkijkt.

Vrijdag 5 februari | 22.25 uur | NPO 3 | Vochtige Streken

 

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.