Onze TV TIPS: La Fille sur le Pont en Fill the Void

La Fille sur le Pont en Fill the Void

Wij en Franse films, dat is toch wel een gouden combinatie. Wij zijn dan ook blij dat we vanavond in ieder geval een Franse film als TV TIP hebben. De andere TV TIP is, ondanks dat het een Engelse titel is, een Israëlische film. Onze TV TIPS van vandaag zijn dan ook La Fille sur le Pont en Fill the Void. Een iets uitgebreidere omschrijving van de films vind je hieronder.

La Fille sur le Pont

Deze Franse film met Vanessa Paradis in de hoofrol is al een oudje. Nou ja, een oudje, uit 199 komt hij, de vorige eeuw dus. De ongelukkige Adèle (Paradis) wil zelfmoord plegen door van een brug af te springen. De voor haar onbekende Gabor (Daniel Auteuil) probeert haar over te halen het niet te doen. Toch springt ze, waarna ook hij springt. Gelukkig overleven ze het! Gabor haalt haar daarna over om als zijn ‘doelwit’ te fungeren aangezien hij messengooier is. Leuk is dat, overleef je een zelfmoordpoging, wil iemand je als ‘doelwit’ gebruiken. Na verloop van tijd ontmoet Adèle iemand anders, zoals zo vaak in haar leven, en trekt er weer op uit. Ook dat loopt weer stuk! Toch blijft er een band tussen Gabor en Adèle. Zal ze alsnog haar geluk vinden?

Patrice Leconte is de regisseur, een oude rot in het vak! Monsieur Hire, Le Mari de la Coiffeuse, La Veuve de Saint-Pierre en Ridicule zijn ook van zijn hand!

Zaterdag 22 oktober | 23.55 uur | CANVAS | La Fille sur le Pont

Fill the Void

De echte titel van deze film is Lemale et Ha’halal. Logisch dat ze een andere naam hebben gekozen dus! Shira is 18 jaar een moderne Joodse meid. Ze gaat bijna trouwen als haar zus ineens komt te overlijden. Alsof dat nog niet erg genoeg is, vindt haar moeder dat ze haar eigen huwelijk moet laten schieten en moet trouwen met de weduwe van haar zus. Dit omdat de weduwe anders naar het buitenland vertrekt met haar kleinkind. Zou Shira ingaan op het voorstel van haar moeder of trekt ze haar eigen conclusies?

Rama Burshtein – Joodser kan niet – is de regisseuse van deze film. Het was haar debuutfilm. Dit jaar bracht ze nog Through the Wall (Laavor et Hakir) uit.

Zaterdag 22 oktober | 00.00 uur | NPO 2 | Fill the Void

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.