Onze TV TIPS: La Délicatesse en Nuit #1

TV TIP

Twee Franstalige TV TIPS vanavond, waarvan één met Audrey Tautou. Je weet wel, die van Amélie. Dan krijgen wij toch wel kriebeltjes in de buik hoor. Onze TV TIPS van vanavond zijn dan ook La Délicatesse en Nuit #1. Gaan jullie één van deze Franstalige films kijken of weet je het nog niet? Wij willen je in ieder geval best een handje helpen met kiezen.

La Délicatesse

Nathalie (Audrey Tautou) verliest de man van haar leven bij een auto-ongeluk. Ze vindt het maar moeilijk om haar man te vergeten en zichzelf aan een andere man binden is niet iets wat ze ziet zitten. Totdat ze op kantoor een Zweedse collega (François Damiens) krijgt die vol voor haar gaat. Ze krijgt weer zin in het leven en vindt de liefde opnieuw. Maar is dat ook voor altijd of is het maar tijdelijk?

Twee broers zijn de regisseurs van deze film: David en Stéphane Foenkinos. Ze zijn als regisseurs redelijk onervaren, maar als casting director heeft Stéphane Foenkinos al een aardige staat van dienst opgebouwd: Midnight in Paris, Casino Royale en Spectre zijn enkele van die films waar hij een steentje aan bijgedragen heeft.

Zaterdag 26 november | 23.20 uur | NPO 2 | La Délicatesse

Nuit #1

Feesten, daar houden Clara en Nikolai wel van. Hij is een redelijk simpel mensen met grootse plannen. De uitvoering blijft tot nu toe echter achterwege. Zij is overdag lerares en gaat in de nacht vaak op pad naar de leuke feestjes waar ze mannen en vrouwen oppikt voor seks. Je raadt het al, Nikolai en Clara belanden samen in bed. Als Clara de volgende ochtend weg wil sluipen gebeurt er iets aparts. Wat dan?

Anne Émond is de regisseuse van Nuit #1. Zij, een Canadese schone, regisseerde ook Les Êtres Chers en Nelly. Onbekend voor jullie? Voor ons wel in ieder geval, op Nuit #1 na dan.

Zaterdag 26 november | 23.55 uur | CANVAS | Nuit #1

Share

Een gedachte over “Onze TV TIPS: La Délicatesse en Nuit #1

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.