Onze TV TIPS: Her en The Lunchbox

Onze TV TIPS Her en The Lunchbox

Vandaag is een mooie televisieavond, want dit zijn onze TV TIPS: Her en The Lunchbox. De eerste is een ietwat futuristische film over een computer en de tweede een Indiase film over, je raadt het al, een lunchbox. Beide zijn wat ons betreft meer dan het kijken waard. Onze tip! Kijk er één en neem de andere op, want ze overlappen elkaar.

Ook dank aan de NPO, omdat ze al weken achter elkaar prachtige films programmeren. Dat mag gezegd worden! En op CANVAS komt om 21.05 trouwens ook nog een keer Dallas Buyers Club.

Her

Stel, je leeft in de toekomst en de computers zijn zo slim dat je alles met ze kunt delen. Zou dat niet geweldig zijn? Deze film gaat daar in ieder geval over. Theodore (Joaquin Phoenix) is een complexe man die een nieuwe geavanceerde computer koopt. Dit alles om zijn verbroken relatie maar zo snel mogelijk te vergeten. Wel grappig overigens dat hij als werk liefdesbrieven namens personen voor hun geliefden schrijft. Maar goed, dat ter zijde. Het leuke aan zijn nieuwe computer is dat die precies kan inspelen op hoe hij zich voelt en hem alles vertelt wat hij wil weten. Ze bouwen dan ook snel een band op en Theodore wordt zelfs een beetje verliefd. Oeeeeeeeeeeee!

De stem van de computer is van niemand minder dan Scarlett Johansson. Een betere keuze hadden ze niet kunnen maken als je het ons vraagt. Wij werden ook spontaan verliefd. En ze kan ook al zo mooi zingen: luister maar.

Naast Joaquin en Scarlett spelen ook Amy Adams, Rooney Mara en Chris Pratt mee en is Spike Jonze de regisseur.

Vrijdag 25 maart | 22.30 uur | NPO 3 | Her

The Lunch Box

Deze Indiase film is een echte feelgood film die eigenlijk in het teken van eten staat. Toen wij hem in de bioscoop zagen, konden we het eten bijna ruiken. In India is het in ieder geval gebruikelijk dat je tussen de middag gaat eten uit je lunchbox. Niet één zoals wij die kennen, maar een lunchbox die uit gestapelde blikjes bestaat, waar warm en koud eten in zit.

Wanneer Saajan per ongeluk de verkeerde lunchbox ontvangt, gaat er een wereld voor hem open. Het eten is verrukkelijk en hij besluit een briefje terug te schrijven naar degene die het gemaakt heeft. Ila, de maakster, vindt het fijn dat haar eten wel een keer gewaardeerd wordt en schrijft terug. Wat volgt is een hele briefwisseling via de lunchbox. Hangt er een romance in de lucht?

Vrijdag 25 maart | 23.30 uur | NPO 2 | The Lunchbox

Share

6 gedachtes over “Onze TV TIPS: Her en The Lunchbox

  1. The Lunchbox kende ik nog niet…misschien dat ik deze wel ga kijken. Wel jammer dat hij zo laat begint, dan is het de vraag of ik dan wakker kan blijven 😉

  2. Her heb ik indertijd in de bios gezien en heb er onwijs veel van genoten. Ik zag hem staan tussen het aanbod op Film1 en krijg nu eigenlijk wel zin om deze te onderwerpen aan een nieuwe kijkbeurt.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.