Onze TV TIPS: Glückauf en The Band’s Visit

TV TIP

Het gebeurt niet vaak dat een film van onze Blindspotlijst op TV komt. In dit geval gelukkig wel. We hebben het dan over het Nederlandse Glückauf. Daarnaast hebben we nog een Egyptisch Israëlische film die ook al het kijken waard is: The Band’s Visit. Onze twee TV TIPS van vandaag zijn dan ook Glückauf en The Band’s Visit. Misdaad versus humor. Waar ga jij voor?

Glückauf

Glückauf is een Nederlandse film, Gouden Kalf winnaar in 2015 en komt vanavond voor de eerste keer op TV. Het verhaal gaat over een Limburgse vader en zoon en is een misdaaddrama. Lei, de vader, wil graag erkenning krijgen van zijn zoon, Jeffrey. Die probeert hij te krijgen door zich in de onderwereld van Limburg te begeven. Die zoon neemt het vervolgens voor zijn vader op als hij erachter komt dat zijn vader een schuld heeft uitstaan bij diezelfde Limburgse onderwereld. Loopt het wel goed af?

Remy van Heugten is de regisseur van Glückauf. Naast Glückauf heeft hij ook Valentino gemaakt en is hij verantwoordelijk voorde series Van God Los en Feuten.

Vrijdag 25 november | 22.20 uur | NPO 3 | Glückauf

The Band’s Visit

Onze tweede TV TIP van vandaag is een stuk luchtiger: The Band’s Visit. De film gaat over een fanfareband uit Egypte die gaat optreden in Israël. Ze worden alleen niet van het vliegveld opgehaald en belanden daardoor in een dorpje waar ze niet moeten zijn. Er zit niets anders dan daar te overnachten en kennis te maken met enkele dorpsbewoners. Ieder van hen heeft wel een ander verhaal waar ze wat van kunnen leren.

De regisseur Eran Kolirin heeft een paar belangrijke prijzen gewonnen met deze film. Naast The Band’s Visit bracht hij dit jaar nog Me’ever Laharim Vehagvaot (Beyond the Mountains and Hills) uit. Een regisseur om in de gaten te houden!

Vrijdag 25 november | 22.55 uur | NPO 2 | The Band’s Visit

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.