Onze TV TIPS: Extremely Loud and Incredibly Close, Carnage en Omar

Extremely Loud and Incredibly Close, Carnage en Omar

Wij zijn altijd heel blij als we drie TV TIPS kunnen geven. Dat betekent namelijk dat er voor iedereen meestal wel een film bijzit die hem of haar aanspreekt. vooral als het ook nog eens drie totaal verschillende films zijn. Onze drie TV TIPS van vandaag zijn dan ook Extremely Loud and Incredibly Close, Carnage en Omar. Voor welke film kies jij?

Extremely Loud and Incredibly Close

Elf september staat weer voor de deur, en dat betekent vaak dat er films worden uitgezonden over die dag. Extremely Loud and Incredibly Close is ook zo een film. Oskar heeft zijn vader (Tom Hanks) verloren op die dag, maar denkt nog elke dag aan hem. Als hij op een dag een sleutel vindt met een briefje, begint hij een zoektocht door New York naar een oud familiegeheim. Onderweg komt hij ook nog eens de meest rare mensen tegen, die net als hij proberen te overleven. Zijn moeder (Sandra Bullock) kan er maar moeilijk mee omgaan dat haar zoontje zo een verdriet heeft. Zou Oskar het geheim ontrafelen?

Deze film geeft hoop, iets wat soms best wel fijn is. De regisseur is Stephan Daldry, ook wel bekend van Billy Elliot, The Reader en The Hours. Geen kleine regisseur dus!

Zaterdag 10 september | 21.20 uur | één | Extremely Loud and Incredibly Close

Carnage

Carnage speelt zich in zijn geheel af in een appartement. Twee jongetjes van 11 krijgen ruzie en de ouders spreken af om over de ruzie te gaan praten. In plaats van als beschaafde mensen met elkaar om te gaan, ontaardt het gesprek al snel in een ordinaire ruzie. Niet gek ook, aangezien ze nogal van elkaar verschillen. En dan te bedenken dat zij, als ouders, het goede voorbeeld moeten geven. Zo zie je maar weer dat ook volwassen mensen net kinderen zijn. Vooral als ze ook nog eens je tafel onderkotsen.

Serieuze gesprekken worden afgewisseld met hilarische momenten in deze film. De cast is trouwens formidabel met namen als Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz en John C. Reilly. Met Roman Polanski als regisseur, had je het dan ook slechter kunnen treffen. The Pianist is namelijk ook zo een briljante film van hem.

Zaterdag 10 september | 22.35 uur | CANVAS | Carnage

Omar

Hoewel de film uit 2013 komt, is Omar één van de betere films die de mannelijke protagonist dit jaar zag. In wat voor wereld leven wij als we nog steeds een muur moeten bouwen om oorlog te voorkomen? Dat een muur de liefde niet tegenhoudt, blijkt uit deze film. Het Palestijns-Israëlisch conflict staat centraal. Omar steekt vaak de grens (in dit geval een hoge muur) over tussen beide landen. Op een gegeven moment gaat het mis en komt hij in een lastige situatie terecht. En dat alles omdat hij verliefd is. Dat liefde ook blind maakt, blijkt wel uit de film.

Hany Abu-Assad, de regisseur, won in 2013 de prijs voor beste film in Cannes en was ook nog eens genomineerd voor beste buitenlandse film. Hij regisseerde ook Paradise Now en het dit haar uitgekomen The Idol.

Zaterdag 10 september | 00.10 uur | NPO 2 | Omar

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.