Onze TV TIPS: Dupa Dealuri en NO

Onze TV TIPS Dupa Dealuri en NO

Het wordt bijna een traditie om op een zaterdag twee TV TIPS te geven. Zo ook vandaag, want vandaag zijn onze TV TIPS Dupa Dealuri (Beyond the Hills) en NO. Een Roemeense film en een Spaanstalige film. Laatstgenoemde is deze week ook al langsgekomen in onze top 10 van beste Spaanstalige films!

Dupa Dealuri

Bij het zien van deze titel ging er niet meteen een belletje bij ons rinkelen. En na gelezen te hebben waar hij over ging eigenlijk nog steeds niet, om eerlijk te zijn. Dit is dus een TV TIP die we zelf nog niet gezien hebben, maar wel graag willen zien. De videorecorder staat al geprogrammeerd!

Alina en Vochita zijn twee vriendinnen die ver van elkaar wonen. Alina woont in Duitsland en Vochita in een klooster in Moldavië. Als Alina, die Vochita opzoekt in het klooster, Vochita wil overhalen om naar Duitsland te verhuizen, dan gaat het goed mis in het klooster. Zou Vochita, die zwaar gelovig is, wel mee willen gaan?

Christian Mungiu is de regisseur van deze film. Met titels als Fotografii de familie en 4 maanden, 3 weken en twee dagen won hij al vele prijzen op het filmfestival van Cannes. Dat doet hij niet slecht!

Zaterdag 16 april | 22.55 uur | CANVAS | Dupa Dealuri

NO

Van Moldavië naar Chili is best een eindje vliegen. NO speelt zich af in Chili ten tijde van de dictatuur onder Pinochet.

Een simpel referendum (Door ‘SI’ of ‘NO’ te stemmen) moet uitsluitsel geven of het regime mag doorgaan. Alleen zo simpel is dat nog niet, want echt veel zendtijd krijgen de tegenstanders niet. Aan René (Gael García Bernal) de taak om de reclamecampagne te leiden. Zal het hem gaan lukken om het land te laten tegenstemmen?

Bernal is misschien wel de bekendste acteur in Zuid-Amerika, gezien de vele films waar hij in meespeelt. Zo speelt hij onder andere ook in Y tu Mamá También en The Motorcycle Diaries. Pablo Larraín is de regisseur, die wij kennen van El Club. Deze film zagen wij vorig jaar in de bioscoop!

Zaterdag 16 april | 23.25 uur | NPO2 | NO

Dit zijn onze TV TIPS voor vandaag. Zit er een film tussen die je graag wilt zien?

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIPS: Dupa Dealuri en NO

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.