Onze TV TIPS: Dans la Maison en Deux Jours, Une Nuit

Dans la Maison en Deux Jours, Une Nuit

Een Frans avondje staat er vanavond op het programma. Niet de minste films ook! Onze TV TIPS van vanavond zijn dan ook Dans la Maison en Deux Jours, Une Nuit. De ene gaat een beetje over voyeurisme (oelalala) en de andere over het proberen te behouden van je baan door een gunst aan je collega’s te vragen. Wil je meer weten?

Dans la Maison

We hadden al aangegeven dat de film enigszins met voyeurisme te maken heeft. Dat was misschien een beetje kort door de bocht. De leraar Germain (Fabrice Luchini) spoort zijn leerlingen aan om een verhaal te schrijven. De ietwat stille Claude schrijft vervolgens een dusdanig interessant en boeiend verhaal op, waar Germain en zijn vrouw (Kristin Scott Thomas) meer van willen weten. Het verhaal gaat namelijk over het binnentreden van een huis van een medeleerling. Germain moedigt Claude vervolgens aan om verder te schrijven. Maar Claude kan dit alleen als hij ook echt het huis binnendringt. Waarom dit huis eigenlijk? En speelt er ook niet stiekem iets anders?

De regisseur van deze film kunnen wij wel waarderen: Francois Ozon. Ook Potiche, Jeune & Jolie, Swimming Pool en 8 Femmes heeft hij geregisseerd.

Vrijdag 16 september | 22.00 uur | CANVAS | Dans la Maison

Deux Jours, Une Nuit

We schrijven het wel vaker, maar Marion Cotillard in Franse films is waar wij graag voor naar de bioscoop gaan. Dat deden wij uiteraard ook voor Deus Jours, Une Nuit. Een film die gaat over overleven. Sandra heeft te horen gekregen dat ze ontslagen is. Er is echter nog één uitweg. Ze heeft twee dagen en één nacht om meer dan de helft van haar collega’s over te halen dat ze toch kan blijven. Eén probleem, die collega’s dienen dan wel haar salaris te betalen. Zal het Sandra lukken om haar collega’s over te halen en haar baan te behouden? Overigens is het roze hemdje wel tekenend voor de film. Waarom? Kijk zelf maar, zouden we zeggen.

De gebroeders Dardenne zijn de regisseurs van deze film. Daarnaast maakten ze ook Le Gamin au Vélo en L’enfant.

Vrijdag 16 september | 23.35 uur | NPO 2 | Deux Jours, Une Nuit

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: Dans la Maison en Deux Jours, Une Nuit

  1. ‘Dans la maison’ zag ik nog niet, maar ‘Deux jours, une nuit’ wel. En dat is alweer een sterk staaltje cinema van de gebroeders Dardenne. Prachtig hoe zij dagdagelijkse verhalen zo boeiend weten te vertellen. Cotillard is trouwens fantastisch in deze film.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.