Onze TV TIPS: Boyhood en The Ides of March

Boyhood en The Ides of March

De TV TIPS die we vandaag in de aanbieding hebben zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Wel spelen ze beide in Amerika af, maar dat is dan ook echt de enige link. Onze TV TIPS zijn in ieder geval het bejubelde – en over een tijdsduur van twaalf jaar opgenomen – Boyhood en The Ides of March. De eerste is een coming-of-age film en de tweede gaat over politieke ambities om president te worden. Iets wat nu natuurlijk heel actueel is!

Boyhood

Een film uitbrengen waar je twaalf jaar over hebt gedaan. Is dat mogelijk? Jazeker. In Boyhood volgen de we de zesjarige Mason (Ellar Coltrane) tot aan zijn achttiende levensjaar. en dat dus allemaal gespeeld door één acteur. Ook zuslief Samantha en zijn ouders (Patricia Arquette en Ethan Hawke) worden gevolgd. Een film over opgroeien en onzekerheden. eigenlijk gewoon een film waar we ons eigen leven aan kunnen spiegelen.

Richard Linklater, bij het grote publiek bekend van de ‘Before’-trilogie, is de regisseur. Linklater heeft met de ‘Before’-trilogie en Boyhood bewezen om zeer geduldig te zijn en films over een langere periode te durven schieten.

Vrijdag 2 september | 21.10 uur | CANVAS | Boyhood

The Ides of March

Presidentskandidaten zijn vaak erg afhankelijk van een goede persvoorlichter. Stephen Meyers (Ryan Gosling) is zo een persvoorlichter, in dit geval voor Mike Morris (George Clooney). Wat wij vaak denken over de politiek, blijkt ook in dit geval waar te zijn. Corruptie, vriendjespolitiek en manipulatie is niet helemaal zoals Stephen iemand wil adviseren. Toch doet hij dat wel, maar al snel zijn de tegenstanders daar om het hem zo moeilijk mogelijk te maken.

Clooney, die ook de regisseur is van deze film, laat ons een kijkje nemen in de keuken van een presidentskandidaat. Dat doet hij zeer mooi, waarbij we natuurlijk nooit zullen weten of het waar is. Een intrigerende film die het kijken waard is. Clooney regisseerde overigens ook The Monuments Men en Confessions of a Dangerous Mind. Dat je het maar weet!

Vrijdag 2 september | 22.20 uur | NPO 2 | The Ides of March

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIPS: Boyhood en The Ides of March

  1. ‘Boyhood’ zag ik in de bioscoop en ik was overweldigd. Een typische Linklater, mooi in zijn eenvoud. ‘The ides of March’ zag ik nog niet. Digicorder, hou je klaar 🙂

  2. Goede films die ik al heb gezien. Ik heb gisterenavond wel weer sinds een lange tijd een film op televisie gezien. Het Nederlands drama Alle tijd en ik ben zeer aangenaam verrast.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.