Onze TV TIPS: Boyhood, American Hustle en De 100-Jarige Man Die Uit het Raam Klom en Verdween

Boyhood, American Hustle en De 100-Jarige Man Die Uit het Raam Klom en Verdween

Drie TV TIPS vandaag: Boyhood, American Hustle en De 100-Jarige Man Die Uit het Raam Klom en Verdween. Coming-of-age, misdaad en komedie. De keuze is aan jullie welke jullie willen zien. Wij kunnen je in ieder geval meer over de films vertellen. Benieuwd?

Boyhood

Een film uitbrengen waar je twaalf jaar over hebt gedaan. Is dat mogelijk? Jazeker. In Boyhood volgen de we de zesjarige Mason (Ellar Coltrane) tot aan zijn achttiende levensjaar. en dat dus allemaal gespeeld door één acteur. Ook zuslief Samantha en zijn ouders (Patricia Arquette en Ethan Hawke) worden gevolgd. Een film over opgroeien en onzekerheden. eigenlijk gewoon een film waar we ons eigen leven aan kunnen spiegelen.

Richard Linklater, bij het grote publiek bekend van de ‘Before’-trilogie, is de regisseur. Linklater heeft met de ‘Before’-trilogie en Boyhood bewezen om zeer geduldig te zijn en films over een langere periode te durven schieten.

Vrijdag 30 december | 20.30 uur | NPO 3 | Boyhood

American Hustle

Over American Hustle waren wij helemaal niet enthousiast. Maar toch, wat een cast: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Peña, Louis C.K. en Christian Bale spelen allemaal mee. Garantie voor succes zou je denken. Daar dachten wij dus toch wel iets anders over. Maar dat betekent natuurlijk niet dat andere de film niet kunnen waarderen, vandaar geven wij hem toch als TV TIP.

Een koppel (Bale en Adams) dat mensen oplicht, loopt tegen de lamp. Daarna krijgen ze een simpele vraag voorgelegd. Of de gevangenis in, of de FBI meehelpen om andere oplichters te pakken te krijgen. Makkelijke keuze lijkt mij! De FBI agent die hen daarbij helpt (Cooper), geilt alleen een beetje op promotie en wil meer (en vooral belangrijkere) mensen oppakken. Alleen hoe kun je mensen vertrouwen die al heel hun leven andere mensen oplicht?

Vrijdag 30 december | 21.10 uur | CANVAS | American Hustle

De 100-jarige Man Die Uit het Raam Klom en Verdween

Onze laatste TV TIP van vandaag is een komedie van de bovenste plank. Zoals de titel al aangeeft, gaat de film over een 100-jarige man, genaamd Allan. Hoewel hij in een bejaardentehuis woont, wil hij liever wat meer ondernemen. Hij besluit dan ook weg te lopen, op zijn verjaardagsfeestje nog wel. Vervolgens zien we Allan beginnen aan een roadtrip waarbij er gevaar om de hoek ligt en kijken we als kijker terug op zijn leven. Alles op een heel luchtige manier.

Felix Herngren is de regisseur van deze Zweedse boekverfilming. De overige films van hem kennen wij niet echt en zijn ook niet uit te spreken. Deze raden we in ieder geval van harte aan.  

Vrijdag 30 december | 22.40 uur | NPO 2 | De 100-jarige Man Die Uit het Raam Klom en Verdween

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.