Onze TV TIPS: Behind the Candelabra en The Lunchbox

Behind the Candelabra en The Lunchbox

Een Amerikaanse film en een Indiase film hebben we vandaag als TV TIPS: Behind the Candelabra en The Lunchbox. Geluk staat in beide films centraal. Vind je geluk bij een partner die veel jonger is dan jij? En kun je geluk vinden bij een ander door briefjes naar elkaar te schrijven via een lunchbox? Twee mooie tips in ieder geval. Wil je meer weten, lees dan vooral even verder.

Behind the Candelabra

Een film die wij niet hebben gezien, maar waar we goede verhalen over hebben gehoord. Een verhaal over Liberace (Michael Douglas) en Scott Thorson (Matt Damon). Liberace was een pianist, tv ster en inspirator voor vele artiesten, waaronder Elton John en Madonna. Liberace en Scott krijgen een relatie, ondanks dat ze een groot leeftijdsverschil kennen. Dat verhaal is verfilmd in Behind the Candelabra.

Steven Soderbergh is de regisseur. Dat is een grote man in de filmwereld. Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve en Ocean’s Thirteen kennen we allemaal wel, toch?

Vrijdag 16 december | 22.05 uur | CANVAS | Behind the Candelabra

The Lunch Box

Deze Indiase film is een echte feelgood film die eigenlijk in het teken van eten staat. Toen wij hem in de bioscoop zagen, konden we het eten bijna ruiken. In India is het in ieder geval gebruikelijk dat je tussen de middag gaat eten uit je lunchbox. Niet één zoals wij die kennen, maar een lunchbox die uit gestapelde blikjes bestaat, waar warm en koud eten in zit. Wanneer Saajan per ongeluk de verkeerde lunchbox ontvangt, gaat er een wereld voor hem open. Het eten is verrukkelijk en hij besluit een briefje terug te schrijven naar degene die het gemaakt heeft. Ila, de maakster, vindt het fijn dat haar eten wel een keer gewaardeerd wordt en schrijft terug. Wat volgt is een hele briefwisseling via de lunchbox. Hangt er een romance in de lucht?

De regisseur van deze film is Ritesh Batra. dit was de eerste film van hem, maar de volgende twee komen er al weer aan. The Sense of an Ending is in ieder geval al klaar en zal volgend jaar verschijnen. Misschien is hij ook wel in ons land te zien.

Vrijdag 16 december | 00.00 uur | NPO 2 | The Lunchbox

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: Behind the Candelabra en The Lunchbox

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.