Onze TV TIPS: Begin Again, Amour en Les Petits Mouchoirs

Begin Again, Amour en Les Petits Mouchoirs

Onze TV TIPS hebben een tijdje vakantie gehad, maar ze zijn weer terug. En hoe? Drie topfilms: Begin Again, Amour en Les Petits Mouchoirs. De eerste is een echte feelgoodfilm, de tweede een dieptrieste film en de laatste is er één die tot de persoonlijke favorieten van de mannelijke protagonist behoort.

Begin Again

Wanneer Gretta (Keira Knightley) met haar vriendje (Adam Levine) naar New York gaat om door te breken, gaat het mis. Bij haar vriendje stijgt het succes naar zijn hoofd en Gretta heeft daar niet zo zin in. Ieder besluit zijn eigen pad te kiezen. Als Dan (Mark Ruffalo) en Gretta elkaar leren kennen, besluiten ze samen, ondergronds (niet echt ondergronds) muziek te gaan maken. Niet in een studio, maar overal op verschillende plaatsen in New York. Een park, een dak, de metro. Overal waar je maar kunt bedenken.

John Carney is de regisseur, ook wel bekend van Once, wat een zeer vergelijkbare film is. Dus houd je van die film, kijk Begin Again dan ook!

Vrijdag 12 augustus | 21.25 uur | NPO 3 | Begin Again

Amour

Eén van onze hoogtepunten van 2012 (films welteverstaan). Een film over ouder worden, eenzaamheid, samen zijn, zorg dragen en angst. Deze film is misschien ook wel onze grootste angst voor de toekomst. Er uiteindelijk alleen voor komen te staan. Wat te doen? Isabelle Huppert en Jean-Louis Trintignant spelen hun rollen fenomenaal!

Michael Haneke is de regisseur van de film. Geen onbekende, want hij maakte ook Das Weiße Band en La Pianiste.

Vrijdag 12 augustus | 23.20 uur | NPO 2 | Amour

Les Petits Mouchoirs

Deze film speelt met je emoties. Zoals in iedere vriendengroep lach je met elkaar, huil je met elkaar, heb je ruzie met elkaar en help je elkaar. In deze film komt alles samen door een ongeluk van één van de vrienden. Hoe om te gaan met een dergelijk ongeluk! Naast dat Marion Cotillard in deze film speelt, zit er een schitterend nummer in, namelijk ‘Fistful Of Love’. Benieuwd van wie het is? Antony And The Johnsons. Wij kunnen je al zijn/haar werk aanraden.

De regisseur is Guillaume Canet, de man van Marion Cotillard en zelf ook geen onverdienstelijk acteur. Een andere film die je misschien wel van hem kent is Ne le dis à Personne.

Vrijdag 12 augustus | 00.00 uur | CANVAS | Les Petits Mouchoirs

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIPS: Begin Again, Amour en Les Petits Mouchoirs

  1. Begin Again is een heerlijke film, goed tip. En alhoewel ik snap waarom Amour zo geprezen wordt was dat niet echt een film voor mij. De laatste heb ik nog niet gezien.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.