Onze TV TIPS: Before Sunset, A Most Wanted Man en Potiche

Before Sunset, A Most Wanted Man en PoticheHet is al een tijd geleden dat we drie TV TIPS hadden. Vandaag is zo een dag. En dan te bedenken dat het zomervakantie is. Gezien de TIPS die wij hebben – niet alleen deze week – mogen we niet klagen. Het tegenovergestelde zelfs. Goede films die gewoon in de zomer worden uitgezonden. Dat is wel eens anders geweest. Voor vanavond zijn in ieder geval onze TV TIPS: Before Sunset, A Most Wanted Man en Potiche.

Before Sunset

Vorige week al was deel één (Before Sunrise) op TV en vandaag is deel twee aan de beurt. Negen jaar nadat Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy) elkaar voor het eerst ontmoetten, komen ze elkaar weer tegen. dit keer niet in Wenen, maar in Parijs. Ook dit keer maken ze weer een lange wandeling en hebben ze het over het leven. de vorige keer moest Jesse zijn vliegtuig alleen halen, wat natuurlijk niet fijn is als je het gezellig hebt. Heeft hij van die fouten geleerd of moet hij were een vliegtuig halen?

Net als vorige week is ook nu Richard Linklater de regisseur. Hij heeft ook Boyhood geregisseerd. Net als dat hij trouwens ook het derde deel, Before Midnight, regisseerde.

Vrijdag 15 juli | 21.05 uur | CANVAS | Before Sunset

A Most Wanted Man

A Most Wanted Man is één van de spannendste films die wij in 2014 zagen. Een film waarin Philip Seymour Hoffman zijn laatste rol speelde, voordat hij overleed. Hij speelt in ieder geval het hoofd van een Duitse antiterreureenheid die verschillende terreurorganisaties in de gaten houdt. Issa Karpov is één van de mannen die ze nauwlettend in de gaten houden. Hij claimt recht te hebben op miljoenen, daar waar Gunther iets ander denkt. De advocate (Rachel McAdams) van Karpov krijgt ondertussen steeds meer last van haar geweten. Op de achtergrond wordt er ook nog eens een vies spelletje gespeeld met de eenheid van Günther. Niet door terreurorganisaties, maar daar zijn meerderen. Spanning en sensatie zijn verzekerd!

De regisseur is niemand dan onze eigen landgenoot Anton Corbijn. Hij is ook de regisseur van Control, The American en Life.

Vrijdag 15 juli | 22.10 uur | NPO 3 | A Most Wanted Man

Potiche

Onze laatste TV TIP van vandaag is het humoristische Potiche. Deze Franse film speelt zich af aan het einde van de jaren 70. Suzanne (Catherine Deneuve) is de vrouw van de rijke Robert Robert is alleen niet zo een gezellige man, niet op zijn werk en thuis ook niet: wat hij zegt, moet gebeuren. Als hij een hartaanval krijgt en zijn personeel gaat staken, gaan er dingen veranderen. Ze gaat samen met de vakbondleider Maurice (Gérard Depardieu) de zaak van haar man runnen. Als dat maar goed gaat!

De regisseur van deze film kunnen wij wel waarderen: Francois Ozon. Ook Dans la Maison, Jeune & Jolie, Swimming Pool en 8 Femmes heeft hij geregisseerd.

Vrijdag 15 juli | 22.40 uur | NPO 2 | Potiche

Share

3 gedachtes over “Onze TV TIPS: Before Sunset, A Most Wanted Man en Potiche

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.