Onze TV TIPS: Before Sunrise en The Invisible Woman

Before Sunrise en The Invisible Woman

Ok, vandaag hebben we twee TV TIPS die allebei een poster hebben waar je broek van afzakt: Before Sunrise en The Invisible Woman. Kijk dan! Echt te goedkoop voor woorden. We hebben bijna een teiltje nodig. Maar goed, dat neemt niet weg dat de films wel goed zijn. Althans, van Before Sunrise weten we het, van The Invisible Woman denken we het. Die gaan we dus opnemen aangezien we die hebben gemist in de bioscoop.

Before Sunrise

Deze filmreeks bestaat eigenlijk uit drie delen, waarvan Before Sunrise de eerste is. Deel twee is Before Sunset en deel twee is (hoe kan het ook anders) Before Midnight. De komen weken komen ze allemaal, dus ga er maar lekker voor zitten.

Elkaar per ongeluk ontmoeten en dan hotel de botel worden. Dat is natuurlijk harstikke leuk! Een paar weken geleden zagen we al Already Tomorrow in Hong Kong, waarin dat gebeurde, maar deze film is toch wel de trendsetter. Celine (Julie Delpy) en Jesse (Ethan Hawke) ontmoeten elkaar in de trein op weg naar Wenen. Samen slenteren ze de stad door, totdat één van de twee weer naar huis moet. Zouden ze voor elkaar blijven gaan? Het is in ieder geval een heerlijk film die fijn wegkijkt. Geen goedkope romcom, maar een goed verhaal!

Als je hoort wie de regisseur is, gaat er vast wel een belletje rinkelen. Richard Linklater heeft namelijk ook Boyhood geregisseerd. Net als dat hij trouwens ook Before Sunset en Before Midnight regisseerde.

Vrijdag 8 juli | 21.05 uur | CANVAS | Before Sunrise

The Invisible Woman

Deze film hebben wij dus nog niet gezien. Hoe kun je The Invisible Woman dan als TV TIP geven? Heel simpel, gewoon een kwestie van doen!

Het verhaal gaat over Charles Dickens (Ralph Fienes), aan het einde van de 19e eeuw. De goede man was getrouwd, maar komt dan de actrice Nelly (Felicity Jones) tegen waar hij verliefd op wordt. Zijn vrouw (Kristin Scott Thomas) weet van niks en Charles wil dat zo houden. Nelly zal daarom altijd op de achtergrond moeten blijven en ‘onzichtbaar’ moeten zijn. Kan ze dat ook?

Naast dat Ralph Fiennes een prima acteur is, kan hij blijkbaar ook regisseren. Deze film is namelijk door hemzelf geregisseerd. Wij vinden dat toch altijd wel knap: én de hoofdrol spelen én regisseren. Dat is net zoiets als een voetbaltrainer die zichzelf opstelt!

Vrijdag 8 juli | 23.15 uur | NPO 2 | The Invisible Woman

Share

6 gedachtes over “Onze TV TIPS: Before Sunrise en The Invisible Woman

  1. Bedankt alweer voor de tips. Before Sunrise zag ik al en ik was overdonderd. Tijd dus om hem nog eens te bekijken en dan deel twee en deel drie, die ik nog niet zag. ik kijk er al naar uit.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.