Onze TV TIPS: Before Midnight, Call Girl en Match Point

Before Midnight, Call Girl en Match Point

Weten jullie nog, vorige week, toen we drie TV TIPS hadden op een vrijdag. En wij vertellen dat dat heel lang geleden was. Nou, vandaag hebben we er weer drie. Hoe groot is die kans? Onze TV TIPS voor vandaag zijn in ieder geval Before MidnightCall Girl en Match Point. Drie mooie films, verdeeld over drie zenders.

Before Midnight

Het derde deel van de ‘Before’-trilogie is vanavond op TV. Na de vorige twee weken al de eerste twee delen te hebben gezien, nu dus het laatste deel: Before Midnight. Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy) zijn inmiddels getrouwd, hebben twee dochters en zijn op vakantie in Griekenland. Eigenlijk willen ze nog niet terug naar huis. Op de laatste dag en nacht komen er bij beide dan ook de nodige angsten en frustraties naar boven.

Richard Linklater, bij het grote publiek bekend van Boyhood, is de regisseur. Linklater heeft met de ‘Before’-trilogie en Boyhood bewezen om zeer geduldig te zijn en films over een langere periode te durven schieten.

Vrijdag 22 juli | 21.00 uur | CANVAS | Before Midnight

Call Girl

Deze film heeft een onderwerp dat nogal wat stof doet opwaaien: prostitutie die gelinkt is aan de politiek. Het land waar het zich afspeelt is Zweden, een land waarvan je denkt dat alles toch goed geregeld is. Oké, het is natuurlijk ook maar een film, maar toch! De politiek speelt in ieder geval een vies spelletje puur uit eigenbelang. Ze proberen in ieder geval veel zo rond de verkiezingstijd. Detective John Sandberg is ze in ieder geval op het spoor. Zou hij de betreffende personen kunnen ontmaskeren?

De regisseur is Mikael Marcimain, die ook de regisseur is van Gentleman en Tinker Tailor Soldier Spy.

Vrijdag 22 juli | 22.10 uur | NPO 3 | Call Girl

Match Point

Onze laatste TV TIP van vandaag is er weer één van Woody Allen. Zoals de naam van de film al een beetje doet vermoeden, gaat hij over tennis. Geen goedkoop verhaal, maar een beetje spanning en sensatie zit er wel in. De tennisleraar Chris (Jonathan Rhys Meyers) moet een moeilijke keuze maken. Gaat hij verder met het leventje met zijn rijke vriendin of kiest hij voor de sexy vriendin (Scarlett Johansson) van zijn zwager? Om die keuze te kunnen maken moet hij echter wel iets doen wat niet helemaal legaal is. Zou hij een keuze kunnen maken?

Ja Woody Allen is de regisseur dus! Moeten we nog andere films van hem opnoemen? Nee, dat doen we dit keer niet. Iedereen kent wel een film van hem.

Vrijdag 22 juli | 22.40 uur | NPO 2 | Match Point

Share

Een gedachte over “Onze TV TIPS: Before Midnight, Call Girl en Match Point

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.