Onze TV TIPS: A Mighty Heart en Hasta la Vista

A Mighty Heart en Hasta la Vista

Zoals jullie wel van ons gewend zijn, hebben we op vrijdag eigenlijk altijd wel één of meerdere TV TIPS. Zo ook vandaag: het waargebeurde A Mighty Heart en Hasta la Vista, een Belgische komedie. De eerste is indrukwekkend en de laatste kennen wij nog niet, maar kregen wij getipt toen wij vroegen naar een goede feelgood film. Welke film ga jij kijken?

A Mighty Heart

Laten we serieus beginnen, want A Mighty Heart is namelijk het waargebeurde verhaal over Daniel Pearl. Je weet wel, die man die ontvoerd werd in Afghanistan, door Al Qaida. Daniel (Dan Futterman) is samen met zijn vrouw Mariane (Angelina Jolie) in Afghanistan om verslag te doen van de oorlog. Beide zijn namelijk journalisten. Als Daniel niet meer terugkomt van een interview, is zijn hoogzwangere vrouw uiteraard ongerust. Ze doet er vervolgens alles aan om haar man op tijd terug te vinden en te redden. Diegene die het echte verhaal kennen, weten hoe het afloopt. Voor diegene die het niet weten kunnen wij je aanraden de film te kijken. Erg indrukwekkend!

Michael Winterbottom is de regisseur van A Mighty Heart. Wij kennen hem ook van The Trip to Italy en 24 Hour Party People.

Vrijdag 7 oktober | 20.30 uur | RTL 8 | A Mighty Heart

Hasta la Vista

Zoals gezegd hebben wij deze film nog niet gezien. De recorder is dus al ingesteld, want hij is ons meerdere malen getipt. We zijn vooral benieuwd omdat wij ook fan zijn van de Belgische cinema en omdat Johan Heldenbergh er ook een rol in heeft. Dat vinden wij nou een fijne acteur.

Maar goed, waar gaat de film dan over? De film gaat heel simpel gezegd over drie jongens met een handicap die ontmaagd willen worden. Dat willen ze niet in België, nee dat willen ze in Spanje tijdens een wijntour. Want van een wijntje houden de mannen wel. Nu maar hopen dat het ze ook gaat lukken, want één is er blind, een ander zit in een rolstoel en de derde is volledig verlamd. Wij zijn heel benieuwd of het ze lukt, jullie ook?

De voor ons onbekende Geoffrey Enthoven is de regisseur van Hasta la Vista. Hij maakte onder andere ook Broer, Halfweg en Meisjes. Maar of die goed zijn, dat weten wij dus niet. Misschien dat onze Belgische vrienden en medebloggers Kurt of Joachim ons dat wel kunnen vertellen?

Vrijdag 7 oktober | 23.40 uur | NPO 2 | Hasta la Vista

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.