Onze TV TIP: Zurich

Zurich

Vanavond hebben we maar één TV TIP. Een Nederlands getinte film met Wende Snijders in de hoofdrol: Zurich. Eigenlijk vonden wij dit maar een redelijk vage film. Eigenlijk zeggen we het verkeerd, hij boeide ons gewoon niet genoeg. Het verhaal is overigens wel mooi, net als het acteerwerk. De uitwerking was dus helaas nog niet helemaal geslaagd voor ons. Ligt dat aan de film? Wij denken van niet, aangezien wij er niet helemaal bij waren toen we de film keken. Misschien maar eens een tweede kans geven vanavond.

Het verhaal

Nina (Wende Snijders) heeft in het verleden dingen meegemaakt die ze liever wil vergeten. Haar vriend – met wie ze een kind had – is namelijk overleden en bleek ook nog eens een tweede gezin te hebben. Ze reist door Zwitserland (denken we, want Zurich is de titel) van café naar café om op te treden. Muziek is dan ook zo een beetje het enige dat haar nog op de been houdt. Ze komt bij die café door met truckers mee te liften. Als ze eindelijk iemand tegenkomt waar ze weer verliefd op wordt en vertrouwen in krijgt, gaat het toch mis. Hoe mis? Kijken maar…

De rol is speciaal voor Wende Snijders geschreven. Aangezien ze van oorsprong een zangeres is, zal het jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ze alles in de film zelf zingt. en die muziek is meer dan de moeite waard.

De regisseur

Sasha Polak is de regisseuse van Zurich. Ze is nog maar heel jong – ze komt uit 1982 – maar toch timmert ze al hard aan de weg. Hoewel Zurich pas haar tweede lange speelfilm is, heeft ze wel al andere interessante dingen geregisseerd, waaronder de film Hemel en de documentaire Nieuwe Tieten. Extra leuk is dat Sasha gewoon uit Nederland kijkt, dus eigenlijk is dat des te meer reden om te kijken.

Zaterdag 17 september | 00.10 uur | NPO 2 | Zurich

Share

Wil je reageren?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.