Onze TV TIP: Zotte Zoete Zomer

Blöde Mütze

Een titel zoals onze TV TIP van vandaag is wel echt lekker: Zotte Zoete Zomer. De zomer is tenslotte net begonnen en hoe fijn is dan dat deze film je nog net en fijner gevoel geeft. Heel fijn, toch? Onze trouwe lezers weten dat deze films op NPO 3 (ZAPP) worden uitgezonden, rond de klok van half vier. 

Het verhaal

We worstelen allemaal wel met onze onzekerheden. De één vindt zichzelf te dik, de ander vindt zichzelf weer te dun en een ander vindt zichzelf weer te klein. Dat laatste is ook het geval bij de twaalfjarige Martin. En niet alleen dat, hij is ook nog eens iets te dun en erg stil. Althans, dat is wat zijn moeder vindt.

Martin en zijn ouders zijn ook net verhuist naar een nieuw dorp. Logischerwijs heeft Martin dus nog niet zoveel vriendjes. Waar hij wel een hechte band meet heeft, is met zijn blauwe petje. Niets mis mee lijkt ons! De echte titel van de film is overigens ook Blöde Mütze. Een meer voor de hand liggende titel als je het ons vraag. Maak er dan in het Nederlands gewoon Stomme Pet van ofzo!

Maar goed, terug naar het verhaal. Als Martin Silke voor het eerst ziet, wil hij haar graag als zijn vriendinnetje hebben. Hij gaat er dan ook vol voor. Hij heeft alleen één probleem: er is een jongen (Olivier) die hem het leven zuur wil maken. Dat alles omdat Olivier sigaretten stal en Martin hem netjes aangaf bij de politie. Zou de wraak van Olivier te ver gaan, en kan de tengere Martin zijn mannetje staan?

De regisseur

Johannes Schmid is de regisseur van deze film. Hij heeft veel korte films gemaakt, maar meer recentelijk is hij ook verantwoordelijk voor Agnes en Wintertochter.

Zondag 17 juli | 15.30 uur | NPO 3 | Zotte Zoete Zomer

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.