Onze TV TIP: Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

We zijn niet altijd fan van Woody Allen, maar als we een film van hem goed vinden, vinden we hem vaak ook heel goed. Bij onze TV TIP vandaag is dat ook het geval: Vicky Cristina Barcelona. Heerlijk ook om deze film te zien, omdat de zomervakantie voor de meeste mensen al bezig is of bijna begint. Een beetje romantiek, gecombineerd met humor, drama en passie!

Het verhaal

Zoals de titel van de film al verklapt, speelt de film zich af in Barcelona. Madrid zou ook zo raar zijn! De twee vriendinnen Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) gaan op vakantie naar het bruisende en zonnige Barcelona. Eenmaal daar komen ze  Juan Anonio (Javier Bardem) en zijn ex Maria Elena (Penelope Cruz) tegen. Hoewel de twee ex-geliefden zijn trekken ze nog veel met elkaar op. Overigens houden ze er een rare relatie op na, maar dat moet je maar gaan zien. Wat volgt is een liefdesverhaal tussen de verschillende personages. Heeft Javier toch even geluk met zulke mooie vrouwen. Maar wie heeft de langste adem en wint Juan voor zich? In het echt heeft Penelope in ieder geval gewonnen, zoals we al eerder hebben toegelicht in een artikel over de familie Bardem.

De regisseur

Zoals gezegd is Woody Allen de regisseur. Het aantal films dat op zijn naam staat is bijna oneindig. Annie Hall, Manhattan, Hannah and her Sisters, Midnight in Paris, Blue Jasmine, Magic in The Moonlight en ga zo maar door, zijn allemaal door hem geregisseerd.

Dinsdag 12 juli | 20.30 uur | SBS 9 | Vicky Cristina Barcelona

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.