Onze TV TIP: The Wolfpack

The Wolfpack

Onze TV TIP van vandaag is er één waar wij lang naar uitgekeken hebben: The Wolfpack. Voor ons viel hij alleen wel een beetje tegen. Misschien wel omdat de verwachtingen zo hoog waren, gezien de vele positieve recensies. Hoewel de opbouw van de documentaire perfect is, zijn er wat ons betreft toch gemiste kansen. Is hij dan wel de moeite waard? Jazeker!

Zes broers verlaten eigenlijk nooit hun huis door toedoen van hun ouders. Het enige waar ze zich heel erg in interesseren zijn films. Zelfs zo erg dat ze veel films thuis naspelen. Dit alles hebben ze gefilmd. Ook een zusje doet nog mee, net als dat de vader en de moeder worden geïnterviewd. Zo komen we meer te weten over de opvoeding, wat de jongens interesseert en over hoe ze over de wereld denken.

Wat naar mate de het kijken naar The Wolfpack blijkt, is dat ze eigenlijk heel sociaal onhandig zijn en eigenlijk gewoon een beetje gehersenspoeld door de ouders. Dat alles natuurlijk omdat ze redelijk afgezonderd hebben geleefd. Toch heel leuk om te zien hoeveel films je herkent, die ze allemaal naspelen. Tot in de kleinste details proberen ze alles na te maken. Kunnen jullie alle films raden die ze naspelen?

Wij hebben veel respect voor de regisseuse Crystal Moselle. Zij heeft de tijd genomen om de mannen te volgen en hun leven in beeld te brengen. Dat je documentaire dan alom bejubeld wordt en veel in de prijzen valt, is toch een teken dat hij boeit en interessant is!

Maandag 13 juni | 20.15 uur | NPO 2 | The Wolfpack

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.