Onze TV TIP: The Truman Show

The Truman Show

Jim Carrey kennen we van de humoristische rollen, waarbij hij vaak redelijk (zeg maar heel erg) overdreven acteert. In onze TV TIP van vandaag is dat eigenlijk niet anders, maar wel passend: The Truman Show. Misschien zijn de reality programma’s op TV sinds deze film wel als paddenstoelen uit de grond geschoten. Destijds zeer vernieuwend waarbij een mooi scenario in deze film niet ontbreekt!

Truman blijkt één van de bekendste mensen op de televisie te zijn, zonder dat hij daar zelf iets van af weet. The Truman Show is namelijk een televisie programma waar dagelijks miljoenen mensen op af stemmen, 24 uur per dag. Truman woont in een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele grote studio die speciaal voor hem ontwerpen is door Christof (Ed Harris). Over de positie van elk huis is nagedacht, de zon bestaat gewoon uit heel veel lampen en op elke hoekje van de straat hangen camera’s. Alles draait om Truman, en die wereld is dan ook zo ingericht.

Om te voorkomen dat Truman ergens anders naar toegaat dan zijn eigen stad, hebben ze om zijn wereld heen water aangelegd. Heel veel water. En laat hij daar nu net bang voor zijn door een ervaring uit zijn jeugd. Als hij er achter komt dat zijn wereld niet echt is, besluit hij zijn leven om te gooien. Op naar vrijheid en op naar zijn ware liefde (Natascha McElhone) in plaats van zijn gecaste vrouw (Laura Linney).

Peter Weir is de regisseur van The Truman Show. De man die ook verantwoordelijk is voor films als Master and Commander: The Far Side of the World, Dead Poets Society en Fearless. Zijn laatste film dateert al weer van 2010. Ook niet gek eigenlijk, aangezien de man al 72 is. Dan zouden wij ook lekker ergens gaan rentenieren op een onbewoond eilandje. Alleen dan wel met Wi-Fi uiteraard!

Donderdag 16 juni | 20.30 uur | RTL 8 | The Truman Show

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIP: The Truman Show

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.