Onze TV TIP: The Angels’ Share

The Angels' Share

Drie weken geleden al een tip en nu nog een keer. Dus heb je The Angels’ Share destijds gemist, dan heb je nu nog een kans. Pak die kans zouden wij zeggen, want betere Britse humor krijg je bijna niet. Hij wordt nog op een schappelijke tijd uitgezonden ook. Wij garanderen je dat je gaat lachen. Zo niet, dan moet je misschien even naar de dokter om te laten nakijken of je lachspieren niet gescheurd zijn.

Werk vinden is best wel lastig als je een crimineel verleden hebt. Dat geldt ook voor Robbie (Paul Brannigan), die net vader is geworden. Tijdens zijn taakstraf komt hij een aantal mannen tegen, waarmee hij (samen met de reclasseringsambtenaar) whiskey gaat proeven op een stokerij. Lekker uitstapjes zijn dat, of niet dan? Maar goed! De meeste mannen zijn niet de meest snuggere, en dan zeggen we het nog netjes. Met zijn allen komen ze op een briljant idee, dat ze weer naar een andere stokerij brengt. Hun verleden spreekt alleen niet voor zich om het idee ook perfect uit te voeren.

Ken Loach is de regisseur van deze grappige film. Loach kennen we onder andere ook van The Wind That Shakes the Barley en Kes. Laatstgenoemde staat bekend als één van de beste Britse films die er is. Daar sluiten wij ons bij aan!

Vrijdag 13 mei | 21.05 uur | CANVAS | The Angels’ Share

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIP: The Angels’ Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.