Onze TV TIP: Suzanne

Suzanne

Hoe kan het ook anders dat het nummer Suzanne (Leonard Cohen) werd gebruikt als titelsong van onze TV TIP van vandaag: Suzanne. Verrassend is wel de keuze van de uitvoerend artieste: Nina Simone. Wat een stem! Wij vinden het nogal een prestatie om Leonard Cohen even te doen vergeten. Maar goed, Suzanne als TV TIP dus.

En geen zorgen, jullie kunnen gewoon naar het Europees Kampioenschap blijven kijken, want e film begint pas rond middernacht. Mocht je dat door de vele versnaperingen (lees: alcohol) niet redden, neem hem dan lekker op. Kun je hem de dag daarna lekker kijken op de bank, zodat die kater ook zo weer weg is!

Suzanne is een Franse film die ons zeer goed bevallen is. Zoals zo vaak in Franse films, gaat het over families die niet helemaal funcioneren zoals het hoor. Zo ook in de familie van Suzanne (Sara Forestier). De moeder van haar en haar zus (Adèle Haenel) is al vroeg overleden, waardoor de vader (François Damiens) de opvoeding op zich neemt. Dat gaat eigenlijk heel goed, totdat Suzanne ineens zwanger raakt van Charly. Ook hij wordt vervolgens in de familie opgenomen.

Tot nu toe niets geks aan de hand, met uitzondering van het vroeg zwanger worden, maar dat ontmoet ze de enigszins losgeslagen Julien. Vanaf dan gaat het mis en besluit ze zelfs weg te lopen voor haar verantwoordelijkheden. Ze volgt Julien die ook nog eens op de vlucht is geslagen voor de autoriteiten. Zou ze nog bij zinnen komen?

Katell Quillévéré (spreek dat maar eens in een keer uit) is de regisseuse van de film. Wij kennen eigenlijk niet zoveel films die ze tot nu toe op haar naam heeft staan. Dat zijn er eigenlijk nog best veel als je je bedenkt dat ze pas 36 is! In totaal al zes films en de zevende (Réparer les Vivants) komt er ook al aan.

Zaterdag 11 juni | 00.10 uur | NPO 2 | Suzanne

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.