Onze TV TIP: Starred Up

Starred Up

Vanavond hebben we een echte mannenfilms als TV TIP: Starred Up. Alhoewel, de vrouwelijke protagonist vond dit ook een meer dan goede film om te kijken. Het is een zware en spannende Engelse film over het leven in de gevangenis. In het geval van Starred Up gaat de film over een vader Neville (Ben Mendelsohn) en zoon Eric (Jack O’Connell) die beide in dezelfde gevangenis zitten. Ze zijn alleen niet echt vriendjes van elkaar!

In Groot-Brittannië is er een regel die zegt dat extreem gevaarlijke gevangen onder de 21 jaar kunnen worden overgeplaatst naar een gevangenis voor volwassenen. In het geval van Eric gebeurt dat dan ook. Dat het in die gevangenis ook niet gezellig is, is een understatement. Corruptie en intimidatie is meer regel dan uitzondering. Als Eric (de zoon) vervolgens deel gaat nemen aan een praatgroep onder leiding van Oliver (Rupert Friend), lijkt Eric rustiger te worden. Misschien komt dit de relatie met zijn vader wel ten goede?

David Mackenzie is de regisseur van Starred Up. Een voor ons redelijk onbekende regisseur die ook Perfect Sense, Hallam Foe en Young Adam heeft geregisseerd. Dus heb je vanavond rond een uur of tien nog niets op het programma staan, nestel je dan in de bank met een lekker biertje (of iets anders) en een chipsje en geniet van de film.

Vrijdag 20 mei | 22.00 uur | NPO 3 | Starred Up

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.