Onze TV TIP: Shame

Shame

Onze TV TIP vandaag is er ook weer één die we kunnen blijven geven: Shame. Zowel bij de mannelijke als de vrouwelijke protagonist staat deze film toch wel in de top 10 allertijden (wij zien een nieuwe blog aankomen). Vandaag weer een keer op de Nederlandse televisie te bewonderen. Op NPO 3 welteverstaan.

Dat je het als seksverslaafde niet heel makkelijk hebt, bewijst Shame. Brandon (Fassbender) gaat steeds verder met seks en zoekt meer extremen op. Je ziet hem naarmate de film vordert ook steeds verder afglijden. Zijn zusje Sissy (Carey Mulligan) speelt ook een discutabele rol, waarbij je jezelf soms afvraagt of er in het verleden niet eens iets is gebeurd tussen de twee.

In de film zie je ook heel goed dat het steeds slechter met Brandon gaat. Niet alleen fysiek, maar ook de kleuren in de film spelen hier op in. Overigens ligt het onderwerp seks in Amerika nogal gevoelig, dus daar is geen filmposter met een man in een bed verschenen (zoals bij ons), maar alleen een leeg bed. Koekoek!

Hulde aan Steve McQueen, de regisseur van de film. Met titels als Hunger, Shame en 12 Years a Slave heeft hij zich inmiddels al meer dan bewezen!

Vrijdag 3 juni | 22.00 uur | NPO 3 | Shame

Share

5 gedachtes over “Onze TV TIP: Shame

  1. Knappe film met een schitterende Fassbender en een toen nog piepjonge Carey Mulligan, misschien wel één van de betere actrices van dit moment.

  2. Indertijd onwijs van genoten en eigenlijk een film die ik nog een 2e x moet bekijken (steengoede films kun je namelijk blijven kijken).

    Een blog over de Top 10 allertijden? Tsjezus, ik zou niet weten waar ik zou moeten beginnen haha

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.