Onze TV TIP: Scarface

Scarface

Are you talking to me? Ben maar niet bang, wij hebben het niet tegen jullie. ‘Are you talking to me?’ is misschien wel de meest beroemde zin (edit: niet waar, zie onderstaande reactie van Nostra) uit onze TV TIP van vandaag: Scarface. De legendarische film uit 1983 met Al Pacino in de hoofdrol. Wisten jullie eigenlijk dat deze film een remake is van de originele film ui 1932? Wij in ieder geval niet!

Het verhaal

Tony Montana (Pacino) is de man waar het allemaal om draait. Hij begint als een kleine jongen, maar weet hij zich al snel op te werken tot een drugsbaron waar je u tegen zegt. Hij heeft zo een beetje schijt aan iedereen en doet lekker waar hij zelf zin in heeft. Dat heeft mede met zijn cocaïnegebruik te maken. Waar sommige mensen nog wel eens een lijntje snuiven, snuift hij gewoon een hele berg weg. Dit tot groot ongenoegen van zijn zus, die toch nog een beetje op hem probeert te letten.

Tony wordt langzaam aan paranoïde en weet niet meer is wat echt is en wat wel. Zou het Tony lukken om uit de handen te blijven van zijn vijanden? Ja wij weten het, de meeste mensen weten het antwoord op die vraag al, maar voor diegene die dat niet weten blijft het een geheim.

Een keiharde film waarin drugs, drank, wapens en seks niet ontbreken. Al Pacino speelt briljant en mag er lekker op los vloeken (207 x fuck)! Heerlijk om op een maandagavond te gaan kijken, tot ergens in de nacht. Kort duurt hij namelijk niet, met zijn 170 minuten!

De regisseur

Brian de Palma, wie kent de man niet? Mission: Impossible, The Untouchables: wie is er niet mee opgegroeid. En volgend jaar komt er gewoon nog een film uit van de inmiddels 75-jarige man. Dan staat Lights Out op het programma, al is het nog onbekend wie er in de film mee gaan spelen. Nog even afwachten dus.

Maandag 27 juni | 22.00 uur | CANVAS | Scarface

Share

6 gedachtes over “Onze TV TIP: Scarface

  1. Are you talking to me komt niet uit deze film, maar uit Taxi Driver…dit is “Say hello to my little friend!”. Overigens een heerlijke film die ik te lang niet meer heb gezien.

  2. No I am not talking to you Travis 🙂

    Schitterende klassieker die indertijd hevig bekritiseerd werd vanwege het expliciete geweld. Maar achter alle uitbarstingen schuift wel een meeslepend verhaal en voor een maffiafilm als deze zijn de personages goed uitgewerkt. Krijg zin om hem ook weer eens te gaan kijken. The world is yours!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.